Nerstranda
Gå til

LEKEN MØTEPLASS: Nerstranda senter bruker mye tid på morsomme og nyskapende prosjekter som skal gjøre senteret til en spennende møteplass. Nå har produktdesigner Michael Korsberg Rose og grafisk designer Nicolay Tufte Østvold spesialdesignet ei vogn som Nerstranda skal bruke til å finne på noe koselig overfor senterets besøkende, som for eksempel å dele ut muffins. Det er senterkoordinator Marita Sørensen og senterleder Veronica Evertsen særdeles fornøyd med.   Foto: Jonas Solberg Rydningen/Fjellfrosk Media

Derfor er Nerstranda mer enn et kjøpesenter

Den spesialbygde DJ- og serveringsvogna er det siste av mange morsomme påfunn som gjør at man møter flere opplevelser på Nerstranda utover butikker og shopping.

Nerstranda har lenge jobbet med en grunntanke om at kundene skal møte mer enn shopping. Shopping markerer gjerne livsstilvalg og stadig flere søker opplevelser og sosial aktivitet når de handler. Derfor har senterledelsen de siste årene lagt til rette for en rekke kulturopplevelser for nysgjerrige tromsøværinger.

– Det betyr at vi må tenke nytt, og ikke minst ligge i forkant i møte med kundene. Vi vil tilby våre besøkende en møteplass og legge til rette for en god, hyggelig og leken atmosfære, sier Veronica Evertsen.  

Leken tone

I disse dager lanserer Nerstranda konseptet «Let’s Play», et konsept som har som mål at senteret skal være en leken og inspirerende møteplass.

– Konseptet er basert på kundeinnsikt hentet fra studier på sosiale medier over ett år i hele Europa, og visualiserer shoppingopplevelser av ulike slag.

Eksklusiv vogn

Nå er Nerstranda klare med sitt siste kunstprosjekt – ei spesialbygd vogn laget av produktdesigner Michael Korsberg Rose, Thomas Nordby Olsen og grafisk designer Nicolay Tufte Østvold.

– Michael, Thomas og Nicolay har designet ei multifunksjonell vogn som gjør at vi ofte kan være blant kundene våre alle sesonger – både ute og inne og bidra til gode kundeopplevelser, sier Evertsen.

Designer Østvold sier oppdragene fra Nerstranda betyr svært mye for dem, siden de tre kollegaene er i ferd med å starte sitt eget firma.

– Det er veldig bra for oss å få denne typen jobb. I Tromsø er jo Nerstranda ganske «big shot», så det er kult at vi som er nyoppstartet får sjansen, sier Østvold.

Det er kollega Michael Korsberg Rose enig i. Han liker også at det de lager skal være tilgjengelig for alle tromsøværinger.

– På Nerstranda tenker de alltid på nye prosjekter og de tenker på hva som er bra for Tromsø som by og befolkningen her. Å jobbe med deres prosjekter er derfor morsomt, fornøyelig og meningsfullt, sier Rose.

Østvold og Rose har allerede markert seg flere plasser på Nerstranda. I parkeringskjelleren har de laget graffitikunst.

 

– Det fargerike kunstverket lyser opp i en grå kjeller og for oss er det viktig at det stadig vil være nye detaljer som møter kundene våre på gjerne uvante plasser. Det er helt fantastisk å jobbe med Michael og Nicolay. De forstår våre behov og vi gir dem frihet til å tolke hvordan oppgaven skal løses, sier Evertsen.

Bruker film aktivt

Filmselskapet Fjellfrosk Media er en annen aktør Nerstranda samarbeider med.

– Fjellfrosk Media tåler mange kreative ideer og ønsker å gi en verdi til seeren – og det mener de kommer best fram gjennom underholdning. Fjellfrosk og Nerstranda er enig om at gjennom en artig prosess får man gjerne et artig resultat, sier Veronica Evertsen.

– Vi filmer alt fra åpning av butikker eller om det er noe Nerstranda vil informere om, som for eksempel gratis parkering etter 17.00. Det er veldig morsomt å jobbe med Marita og Veronica – de er kule damer med mange ideer. At Nerstranda bruker mitt firma betyr jo at jeg kan få jobbe med det jeg liker – å lage film, sier Jonas Solberg Rydningen i Fjellfrosk Media.

Kundene liker kunsten

Nerstranda merker effekten av å ha kunst og kultur tilgjengelig for alle besøkende.

– Hittil i år har vi hatt en positiv kundevekst på hele syv prosent – og det er vi veldig stolte av, sier Evertsen.

Og kundene legger godt merke til de mange oppfinnsomme ekstratiltakene som gjøres på senteret.

­– Både jeg og Marita blir ofte rørt når kundene tar seg tid til å gi oss en tilbakemelding. Det er godt å høre at noe av det vi gjør blir lagt merke til. Om det er fuglekvitter på dametoalettet eller at vi har pyntet foran inngangspartiene. Vi etterstreber hver dag å skape gode kundeopplevelser og møteplasser for kundene våre, sier senterlederen.FAKTA

Kunst på Nerstranda senter:

  • I 2015 hadde Chris Reddy kunstutstilling under Sjakk OL
  • I 2015 hadde billedkunstner Synvis Nordin utstilling
  • Marit Landsen og Jenny-Marie Johnsen har hatt kunstutstilling på senteret
  • I 2015 fikk Aggie Peterson lagd en Babylounge – en sanselig kunstinstallasjon for de aller minste
  • I 2017 hadde Tromsø fotoklubb og Stan Serdjukov utstilling
  • I 2016 hadde Tromsø Byteater juleforestilling

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.