Nanofinans
Gå til

Slik kommer du deg greit gjennom flyttingen

Det kan være stressende å flytte. I tillegg kan det være vemodig å skulle si farvel til et sted fylt med minner fra gode stunder. Noen ganger er det likevel bare slik at man trenger mer plass eller et miljøskifte, og et skifte av bolig blir plutselig en nødvendighet. Spesielt hvis det er snakk om en familieforøkning. Når man har funnet det aller beste boliglånet og drømmeboligen er klar, så er det på tide å flytte.

Her har vi samlet 3 gode råd, slik at flyttingen kan bli så stressfri og behagelig som mulig.

Vær organisert og begynn i god tid

Det kan ta lengre tid enn man tror å komme gjennom alle eiendelene sine. Når man først får åpnet de skuffene, skapene og kassene man ikke har åpnet på lenge, kan man plutselig innse at man blir nødt til å begynne på et større sorterings- og opprydningsarbeid. Det er derfor alltid en god idé å være organisert og planlegge hvilke oppgaver som skal gjøres når, og å begynne i god tid. På den måten er man klar og ferdig pakket når flyttebilen endelig kommer.

Hvis du får hjelp fra venner og bekjente til å flytte, så husk for all del å gi dem noe å spise og drikke. Heldigvis kan du pakke alt kjøkkenutstyret vekk, og bare bestille fra just-eat.no. Det blir heller ingen oppvask etterpå!

Rydd opp, sortér og kast

Når det først har kommet hull på byllen, og alle de gamle tingene, skolebøkene, gamle klær, kasser med bilder som aldri ble sortert, og alt mulig annet man har gjemt på kommer frem i lyset, så handler det om å ty til fornuften. Hvis tingene har stått bortgjemt og bortglemt i flere år og du faktisk hadde glemt det, så trenger du det nok ikke. En flytting er derfor en glimrende anledning til å få ryddet opp, få sortert i alle de gamle tingene og minnene, og få kastet alt som ikke blir brukt.

Ha en overordnet plan over innredningen i den nye boligen

Når den store flyttedagen kommer, så handler det om å være organisert. Det er en god idé å ha en overordnet plan over hvordan den nye boligen skal innredes, slik at de riktige kassene ender opp i de riktige rommene. Man kan eventuelt lage en tegning over den nye boligen, og ta den med seg når man flytter. Heng gjerne tegningen opp ved inngangen, slik at alle som hjelper til med å flytte enkelt kan finne ut av hvor kassene skal plasseres.

Nominell rente fra 6,39 % til 21,95 %. Effektiv rente fra 6,81 % til 24,4 %. Eff. rente 13,2 %, 150.000 o/10 år, kostnad: 112.573, totalt: 262.573.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.