Tromsø kommune
Gå til

– Nå får du penger for å skifte vinterdekk

I år har Tromsø kommune innført piggdekkpant! Det betyr at du får 1.000 kroner fra Tromsø kommune, dersom du leverer inn dine gamle piggdekk og kjøper nye piggfrie dekk.

- Dette gjør vi for å få flere av tromsøbilistene over på piggfrie dekk, noe som vil gjøre luftkvaliteten i byen vår bedre, forteller Lars Ferdinand Øvergaard, enhetsleder for klima, miljø og landbruk i Tromsø kommune.

Gratis dekk

I tillegg til at hver person som skifter fra piggdekk til piggfrie dekk får 1.000 kroner i refusjon fra kommunen, har Øvergaard flere overraskelser på lager.

- For å gjøre det litt mer spennende, får hver hundrede person som blir registrert i databasen alle sine fire dekk gratis, sier Øvergaard.

Piggdekkpanten fungerer som en refusjonsordning, og hos dekkforhandleren din vil du få en bekreftelse på at du har levert inn brukte piggdekk og kjøpt nye piggfrie dekk. Denne bekreftelsen legger du ved piggfrittskjemaet du finner på tromso.kommune.no/piggfritt.


 

Bedre luftkvalitet

Piggdekkpanten er en del av Tromsø kommunes satsing på å bedre luftkvaliteten i Tromsø. Det er bevilget en million kroner til piggdekkpanten, noe som vil si at de tusen første som får registrert sitt piggfrittskjema i databasen vår får refundert 1.000 kroner av kostnaden ved innkjøp av nye dekk.

Hver hundrede av disse 1.000 personene får alle sine fire dekk gratis fra kommunen.

Piggpantperioden varer fra 10. september til 1. november 2018. Ditt piggfrittskjema må være registrert hos oss senest 1. november for å være med i årets utbetaling.

Pengene utbetales når skjemaet er godkjent hos Klima-, miljø-, og landbrukskontoret. Normal behandlingstid er 4-6 uker.

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.