EXTRA
Gå til

Slik redder beinfri fiskefilet deg i tidsklemma

De fleste ønsker å spise sunt, men for barnefamilier med en hektisk hverdag er det vanskelig å finne tid til en sunn og god middag. Heldigvis finner du redningen hos EXTRA.

Der finner du daglig lokale, beinfrie fiskefileter fra Karls Fisk og Skalldyr – perfekt til en sunn og god familiemiddag!

En lang arbeidsdag er over for butikksjef på EXTRA Elverhøy, Jonas Fossan. Hjemme har han sultne gutter som er mer enn klar for middag etter en lang dag i barnehage og på skole.

– I en travel hverdag er det gull verdt å kunne lage mat som går kjapt. Ofte har vi kun 45 minutter til 1 time til rådighet før vi skal videre på ulike aktiviteter, sier Jonas Fossan.

Sunt og godt

«Spis fisk til middag to til tre ganger i uken, og bruk gjerne fisk som pålegg». Dette sier de nasjonale kostrådene fra Helsedirektoratet. Dette tilsvarer totalt 300-450 gram ren fisk i uken, og minst 200 gram av dette bør være fet fisk som laks, ørret, sild eller makrell.


TILBEREDNING: Jonas Fossan strør litt salt og krydder på fiskefileten. 

– Her i familien ønsker vi å spise mer fisk. Ofte velger vi hurtige og lettvinte løsninger, da tiden ikke bestandig strekker til. Nå som fiskefiletene fra Karls er tilgjengelig i alle butikkene året rundt, er det helt perfekt for oss, forteller Fossan.

I dag står lettsaltet torsk på menyen hos familien Fossan. Med potet og ertepuré som tilbehør. Forventningsfulle, og litt skeptiske Theo (11 år) og Eliah (4 år), venter spent på maten pappa lager.

­– Jeg gleder meg til å smake, sier Theo.

Ferdig på få minutter

– En beinfri filet er mye enklere å lage, og ikke minst få barna til å like. Det eneste man trenger å gjøre er å krydre og salte fisken, hvis man ønsker, før man strør baconterninger over. 15 minutter i ovnen, så er maten klar. Potetene må kokes cirka like lenge, forteller Fossan.

ENKELT: 15 minutter i ovnen, og fiskefileten er ferdig. 

Når selskapsertene er kokt opp, tar man ertene over i en stavmixer. Tilsett litt smør, og smak til med krydder for en smakfull ertepuré.

– Enklere går det knapt an å få det, og i tillegg smaker det nydelig, forteller Fossan videre.

Tilgjengelig i alle EXTRA-butikker i løpet av høsten

For mange er Karl’s fisk og Skalldyr en kjent, lokal aktør som leverer gode råvarer i ypperste klasse. De leverer ulike fiskesorter som er fanget i fjordene i Troms. Med andre ord: så lokal mat som du kan få. Karl’s Fisk og Skalldyr har per i dag tre mottak i Nord-Troms: ett i Burfjord i Kvænangen, et i Djupvik i Lyngen og et i Manndalen i Kåfjord.

– Mange kunder er bevisste på at de ønsker å handle lokalt, både for å få produkter av god kvalitet, men også for å støtte opp om de lokale aktørene. Derfor er det utrolig viktig for oss å kunne tilby kundene lokal mat, og i dette tilfellet beinfrie fileter fra Karl’s fisk og Skalldyr, forteller Fossan.

Dette er listen over beinfrie fileter fra Karl’s fisk og Skalldyr, som du kan få tak i EXTRA-butikkene:

 • Røkt torskefilet
 • Lettsaltet torskefilet
 • Uerfilet
 • Laksefilet
 • Hysefilet
 • Seifilet
 • Ørretfilet

– Ferske fiskefileter har vært etterlyst blant våre kunder, og ved å selge disse produktene håper vi å dekke det behovet, sier Fossan.

Alle EXTRA-butikkene i Tromsø har solgt filetene siden mai 2018, og i løpet av høsten skal alle Coop Nords EXTRA-butikker få Karl’s som en del av sortimentet.

Dette trenger du for å lage Jonas sin lettsaltede torskefilet.

 • Lettsaltet torskefilet
 • Potet
 • Baconterninger
 • Selskaps erter

Varm opp ovnen på varmluft til 200 grader. Stek torsken i cirka 15 minutter.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.