iTromsø
Gå til

Slik har Kari forberedt seg til sitt første Mørketidsløp

I åtte uker har Kari Jakobsen trent sammen med personlig trener, Patrick Sørensen på SATS Langnes, og nå er hun klar til å løpe SATS Mørketidstrim (5 km) på Mørketidsløpet lørdag 5. januar.

I åtte uker har Kari Jakobsen trent sammen med personlig trener, Patrick Sørensen på SATS Langnes, og nå er hun klar til å løpe SATS Mørketidstrim (5km) på Mørketidsløpet lørdag 5. januar.

God progresjon

Etter å ha vunnet en konkurranse om personlig trening på SATS, og startkontingent på Mørketidstrimmen, startet Kari med et ti ukers løpeprogram i oktober. Med god veiledning fra personlig trener Patrick Sørensen, har hun løpt jevnlig et par ganger i uken og trent noe styrke i tillegg.

- Det har vært fint å være med. Jeg har pushet meg selv mer enn jeg gjør til vanlig og nå merker jeg at innsatsen på trening har gitt resultater. Det er lettere å løpe, og jeg er blitt mer opplagt og har mye energi i hverdagen, sier Jakobsen fornøyd.

- Vi har trent både intervaller og løpt med jevn fart på tredemøllen. I tillegg har vi trent styrke, som er skadeforebyggende. Opplegget har fungert veldig fint, og det er gøy å se hvilke resultater Kari har fått på kun to måneder, sier Sørensen.

TRENER HARDT: Kari Jacobsen har trent hardt i to måneder, og er nå klar for Mørketidsløpet. Her med trener Patrick Sørensen på SATS Langnes. 

 

Stiller til start for første gang

For Jakobsen er det første gang hun stiller på startstreken i et løp. - Det har vært flott å få et skreddersydd løpsopplegg. Jeg gleder meg til å løpe, og fem kilometer virker helt overkommelig nå, sier hun.

Patrick vil gi meg drahjelp og heie meg i mål i januar. Taktikken er å varme godt opp i forkant og bare gi gass fra start, ler hun. Jakobsen skal passe på å være i aktivitet gjennom høytiden.

- I romjula skal jeg trene ute med piggsko, og så håper jeg at det blir litt mildere temperaturer på løpsdagen enn det er nå, sier hun.

Internasjonale løpere strømmer til Tromsø

Stiftelsen Midnight Sun Marathon arrangerer Mørketidsløpet, som er motsetningen til sommerløpet Midnight Sun Marathon som arrangeres i juni. På sommeren løper deltagerne på kvelden i den arktiske sommernatta, mens i januar arrangeres løpet på snø og is på dagtid i polarmørket.

Begge løpene er internasjonale suksesser, og daglig leder Nils I. Hætta mener at det er det eksotiske som trekker løpere fra hele verden til å delta i Tromsø. De internasjonale løperne kommer til Tromsø for å oppleve midnattsola og nordlyset, og vil delta i løp som skiller seg ut fra andre løp på kontinentet.

- I år ha vi allerede satt ny deltagerrekord på halvmaraton distansen, og nå opplever vi at det faktisk er flere internasjonale enn nasjonale løpere påmeldt til Mørketidsløpet. Vi får håpe at de lokale løperne melder seg på iløpet av juleferien, og får en sprek start på året sier Hætta. Han minner om at fem-kilometeren har tidtaking, men at de ikke rangerer resultatene på tid. Det viktigste er å delta, og dette er en distanse som passer for hele familien sier han.

Her melder du deg på Mørketidsløpet!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.