TUIL
Gå til

NYSATSING: Når den nye TUIL-hallen åpner i februar går TUIL i gang med Aktivitetsskole for barn. Renate Klokseth er leder for Aktivitetsskolen. 

TUIL med unikt tilbud for barn

Sitter barnet ditt mye hjemme etter skolen? Eller synes barnet ditt det er vanskelig å finne en idrett det trives med? Dét er to utfordringer TUILs nye satsing kan hjelpe deg å løse.

4. februar – kun dager etter at den nye TUIL-hallen åpner – går TUIL i gang med ei splitter ny satsing for barn: TUIL Aktivitetsskole.

Konseptet er relativt enkelt: TUIL vil tilby et etterskoletilbud til elever i 2.-5.klasse, som inkluderer et sunt lunsjmåltid, samt et allsidig utvalg av aktiviteter og idretter som ungene får prøve seg innen, med hjelp av trenere.

Inspirert av Bækkelaget

— Da jeg bodde i Oslo spilte jeg for Bækkelaget SK, og der startet de opp aktivitetsskole med stor suksess. Da jeg kom til Tromsø så jeg at et tilsvarende tilbud, der allsidigheten ivaretas, ikke fantes. Jeg sendte mail til Inge (Takøy, daglig leder i TUIL, red.anm.), og etter det «balla» det bare på seg, forteller Renate Klokseth. Hun er leder for Aktivitetsskolen.

Det skulle vise seg at TUIL allerede hadde gått med et ønske om å opprette et liknende tilbud, særlig med ny-hallen like rundt hjørnet.

— Det var et ønske om å starte opp noe for å fylle hallen med aktivitet, så jeg kom inn på et bra tidspunkt, sier Klokseth.

Et allsidig tilbud

Etter et halvt års planlegging, er nå påmeldingen til Aktivitetsskolen i gang. Fra februar skal opp til 120 elever få prøve seg på ulike aktiviteter og idretter tre dager i uka.

AKTIVITETSSKOLE: — Det som er viktig for oss er å tilby allsidighet, trygghet og moro, sier leder for Aktivitetsskolen, Renate Klokseth. 

 

— Man ser at mange unger for eksempel begynner å spille fotball fordi «alle» vennene gjør det, men så er det kanskje en annen idrett de hadde trivdes bedre med, dersom de hadde fått prøve den? På Aktivitetsskolen skal vi i første omgang tilby fotball, ski, friidrett, turn og dans. I tillegg skal vi ha gymlek på tirsdagene, og vi har utstyr til både badminton og tennis, forteller Klokseth.

— Men egentlig er det bare fantasien som setter grenser for hvilke idretter og aktiviteter vi kan tilby!

Leksehjelp og kreative aktiviteter

Når elevene kommer til TUIL-arena etter skoletid kan de få leksehjelp, eller holde på med kreative aktiviteter fram til felles-måltidet.

— Etter maten deler vi ungene opp i mindre grupper, som sammen med trenere får prøve seg på de ulike idrettene. Vi har ansatt 12 trenere, og det vil maks være ti elever per trener, forteller Klokseth.

Hun håper Aktivitetsskolen skal bidra til å gi ungene treningsglede som varer livet ut.

— Dette skal være et fornuftig tilbud til barn som kanskje ellers ville sittet hjemme etter skolen. Her vil vi hjelpe dem med å finne sin sti, og samtidig vil de få et sosialt tilbud. Her skal de lære noe, ha det gøy og bli trygg på å være sammen med andre unger på tvers av alder og skoleklasser, sier hun.

God informasjon til foreldre

Klokseth mener de i TUIL Aktivitetsskole står i en særposisjon fordi de både kan benytte seg av de splitter nye hall-fasilitetene, men også har flotte naturområder som ungene kan boltre seg i.

— Dessuten skal det føles trygt for foreldrene å ha barna sine her. Det vil alltid være en hovedtrener tilgjengelig, som kan svare på spørsmål fra foreldrene og oppdatere dem på hva ungene har gjort på Aktivitetsskolen. I tillegg er jeg som leder aldri mer enn en telefonsamtale eller en epost unna.

 — En arena for å trene fordi det er gøy

I begynnelsen tilbys det Aktivitetsskole mandag, tirsdag og onsdag, og deltakerne kan bestemme selv om de vil melde seg på én, to eller tre dager i uka. Dersom det er stor interesse vil man i framtiden kunne utvide til å ha Aktivitetsskole flere dager. I tillegg er det allerede planer om et utvidet tilbud i vinterferien.

— Det som er viktig for oss er å tilby allsidighet, trygghet og moro. TUIL Aktivitetsskole skal være en arena for å trene fordi det er gøy og sosialt, slår Klokseth fast.

Prisen per måned er 1000 kroner for én dag i uka, 1800 kroner for to dager i uka og 2600 kroner for tre dager i uka.

— Prisen skal dekke mat, trenere og leie. Målet vårt er ikke å tjene masse penger, men å skape et godt tilbud til barn, som per i dag ikke finnes, sier Klokseth.

TRENINGSGLEDE: Renate Klokseth håper Aktivitetsskolen skal bidra til å gi ungene treningsglede som varer livet ut. 

 

I januar vil Aktivitetsskolen ha åpne aktivitetsdager på TUIL Arena hver lørdag mellom klokken 12.00 og 14.00, for barn i 1.-7.klasse.

Interessert i mer info? Besøk www.tuilaks.com.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.