Mediehuset iTromsø
Gå til

Pukka Travel inviterer til Ribbåt-tur  Foto: Kyle Meyr

Gled deg til april! Da kan du være turist i egen by

Første helga i april inviterer Mediehuset iTromsø sammen med reiselivsnæringen til Opplev Tromsø – en reiselivfestival for byens befolkning.

- Ideen er at tromsøværinger skal få oppleve alle de fantastiske aktivitetene som turistene som kommer til Tromsø er med på, sier Lena Nymark som er prosjektleder for festivalen.

Vi ønsker å få lokalbefolkningen med på de opplevelsene som turistene reiser hit for å gjøre – det være seg ribbåt-tur til Grindøya, hundesledetur, guidet topptur, båttur til Lyngen, eller en annen av de fine opplevelsene man ikke har førsøkt eller en gang hørt om. Mulighetene er mange – og nå kan du sette av helga til å være turist i egen by.

Noen smakebiter

Det vil bli et variert program fredag, lørdag og søndag - og det skal være et tilbud til alle.

Det legges opp til at man kan være med på flere opplevelser i løpet av helga, og for å nevne noe av det innholdsrike programmet inviterer Tromsø Safari deg med på hundesledetur, Pukka Travels arrangerer ribbåt-turer og Arctic Explorer setter opp båttur til Lyngen, med guidet topptur til Lille Galten.

Sentrumsopplevelser

Polaria har gratis inngang lørdag og søndag, og arrangerer sjødyr-lab og skattejakt for barn, og en heldig besøkende vil hver dag bli trukket ut til å være med å fore selene.

På Fjellheisen får alle barn kjøre gratis heis, og servert is på toppen. Denne helga settes det også opp teateroppvisninger med Sadio Nor på Fjellstua.

Lørdag og søndag er det gratis ingang på Polaria 

 

Turist i egen by

Hurtigruten og Radisson Blu er to av partnerbedriftene til festivalen, og i helga vil du kunne besøke og få omvisning på MS Nordkapp og MS Finnmarken mens de ligger til kai i Tromsø.

På skipene vil du få servering og gode tilbud på seilas langs Norgeskysten.

Har du lyst å bo på hotell denne helga har Radisson Blu eksklusive tilbud på dobbeltrom, og lørdag kveld blir det After Ski på Rorbua. Søndag er familiedag på hotellet og barna får selv være med å servere frokost.

Etter en god start på dagen på hotellet, kan du sette kursen til Tromsø Villmarksenter. Her er det åpedag - og alle er velkommen til å kose med hundene og kjøre hundespann.

Det gode vertskap

Reiselivsnæringen byr virkelig på seg selv, og som tromsøinnbygger får du spesialpriser på alt fra overnatting, bespisning og aktiviteter.

- Dette er en fantastisk mulighet for tromsøværinger til å bli bedre kjent i egen by, sier Chris Hudson, reiselivssjef i Visit Tromsø.

Visit Tromsø er medarrangør og ønsker at flest mulig skal ha prøvd de unike tilbudene som finnes.

- Skal man anbefale en opplevelse til noen andre, bør man kjenne til det selv. Vi ønsker at Tromsøværinger skal bli de beste ambassadører for egen by, sier han.

Lørdag og søndag kan du få omvisning med Hermes II og en tur ut på sundet 

 

Programmet for festivalhelgen finner du her

Samarbeidspartnere til Opplev Tromsø er:

Tromsø Kommune, Visit Tromsø, Tromsø Havn, Hurtigruten, Radisson Blu, Mack, Polaria, Fjellheisen, Arctic Explorer, Tromsø Safari, Pukka Travels, Aurora Spirit, Clarion Hotel the Edge, Bussring, Hermes og Storgata Camping.

Opplev Tromsø 5.-7. april. 

 

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.