Aurora kino Fokus
Gå til

FILM OG AKTIVITETER: Under Barnefilmdagan viser Aurora kino Fokus en rekke ulike barnefilmer. I tillegg er det lagt opp til aktiviteter i foajeen - som for eksempel puslespill og Angry Birds-katapultskyting. 

For en opplevelse! På kinoen arrangeres Barnefilmdagan i hele vinterferien, til stor glede for små og store barn.

Under Barnefilmdagan er det ungene som står i fokus på Aurora kino fokus. Hele uka blir det film og aktiviteter, og målet er at også de yngste skal få ta del i kinoens verden av opplevelser.

– Nettopp det er jo vårt mantra, sier markedsmedarbeider Raymond Nordahl i Aurora kino Fokus.

– Vi skal skape gode opplevelser for alle gjestene våre! Barnefilmdagan er ungenes egen kinouke, og vi skal sørge for at de får en opplevelse her hos oss som de husker, lover han.

OPPLEVELSE: - Vi skal sørge for at ungene får en opplevelse her hos oss som de vil huske, sier markedsmedarbeider Raymond Nordahl i Aurora kino Fokus. 

– En wow-opplevelse!

Hele vinterferieuka tilbyr Aurora kino Fokus barnefilm fra klokken 10.00 til klokken 19.00. Lørdag og søndag starter filmene klokken 12.00.

Allerede mandag morgen kom de første, spente små gjestene inn i kinofoajeen med mamma, pappa eller besteforeldre. Det lukter forlokkende av nypoppet popcorn, og det er tydelig at det kribler i magen til de små gjestene, som alle gleder seg til en helt spesiell vinterferiedag. Øynene farer rundt i lokalet, og særlig de tre nye, tegnede maskotene til Barnefilmdagan interesserer de små – en enhjørning, en rev og et sumpdyr som bader i et berg av popcorn.

KOSER SEG: Sofie (7), Edel (12) og Amalie (10) skal se film på Barnefilmdagan. I bakgrunnen ser vi de splitter nye maskotene - enhjørningen, sumpdyret og reven.  

 

– Vi vet at unger synes det er «skjitartig» og kult å gå på kino – det er en skikkelig wow-opplevelse for dem. I vinterferien har de tid til det også, og da vil vi ha et tilbud til dem, sier Nordahl.

Aktiviteter

De unge gjestene kan velge fra et program med hele 10 ulike barne- og familiefilmer, samt kose seg med aktiviteter og moro i foajeen gjennom hele uka og helga.

AKTIVITETER: Under Barnefilmdagan skal en ansatt dedikere seg fullt til å leke og drive med aktiviteter sammen med de små kinogjestene - som å pusle puslespill.  

 

På aktivitetsbordet i foajeen ligger det et drøss av puslespillbrikker, som to små kinogjester jobber ivrig med å få orden på. En kinoansatt, som denne uka kun skal dedikere seg til å leke med alle de små, peker og hjelper til.

På bordet står en merkelig, rød konstruksjon.

­– Det der er en Angry Birds-katapult, forteller den ansatte, og fanger umiddelbart småguttenes interesse. Den må selvsagt prøves!

– EN, TO, TRE! Oi!

Den sinte fuglefiguren flyr i bue over puslespill og tegnesaker, og lander rett i ei pappeske. Guttene flirer høyt.

– En gang til!!

Tilgjengelig for alle

Barnefilmdagan startet på Aurora kino i Kirkenes, og ble en stor suksess der. Nå har konseptet spredt seg til flere nordnorske byer – som Alta, Narvik og Tromsø.

– Vi på Aurora kino Fokus ønsker å være en aktør som er tilgjengelig for alle, sier Nordahl.

– Derfor har vi ulike tilbud for ulike målgrupper, som maratonvisninger, ladies night, seniorkino, babykino – og Barnefilmdagan! Vi viser jo selvfølgelig barnefilm året rundt, men denne uka satser vi ekstra mye på denne aldersgruppa, fortsetter han.

SNACKS: I kiosken poppes det popcorn for full maskin. 

– Dette er også en mulighet for foreldre til å la ungene se film i et par timer, mens de selv tar seg en kaffe og slapper av. Ungene er garantert fornøyde når de er ferdige!

Fra småbarn til «barnslige» voksne

Og Barnefilmdagan passer, ifølge programsjef David Moen, «fra du kan gå, til du synes det blir for barnslig». Målgruppa er altså fra de helt små barna, til eldre barn – eller voksne som liker en god animasjonsfilm!

­– Vi har satt opp noen filmer som passer for de aller minste, og andre som passer bedre for skolebarn, forteller Moen.

– Programmet består stort sett av aktuelle filmer. De fleste er animasjonsfilmer, men vi viser også tre dokumentarfilmer, fortsetter han.

SPENTE GJESTER: Einar (7), Lars Ole (3) og Sigrid (5,5) skal se den norske animasjonsfilmen "KuToppen".  

 

En av de første filmene som vises mandag er den norske animasjonsfilmen «KuToppen». Flere gjester har samlet seg i foajeen før innslipp i salen, og aldersspennet er stort. Her er både de aller minste, som tusler rundt i kjeldress og beundrer godteriet i kiosken, til de eldre barna som har skolefri.

Det surrer av spente barnestemmer, og det er tydelig at dette er en opplevelse utenom det vanlige – kino og popcorn på en vanlig dag? Luksus!

Rabatterte billetter

I ukedagene kan man gå på morrakino mellom klokken 10.00 og 12.00, og betale kun 65 kroner for billettene. Etter klokka 12.00 betaler alle vanlig barnebillett-pris – selv de voksne.

– Med andre ord blir det rimeligere for familier å gå og se film sammen under Barnefilmdagan, sier Raymond Nordahl.

ØNSKER VELKOMMEN: Raymond Nordahl håper så mange som mulig kommer innom Barnefilmdagan, og gir ungene en skikkelig opplevelse! 

 

– Dette er en ypperlig aktivitet for de som vil gi ungene en skikkelig opplevelse i vinterferie-uka!

På årets program:

  • «Geparden Maleika» - Dokumentarfilm om gepard-mammaen Maleika, og hennes seks barn, som bor i Masai Mara naturreservat i Kenya. Varer 1 time og 46 minutter. Passer for alle.
  • «Pjusken – Et vintereventyr» - Animasjonsfilm om den lille fuglen Pjusken, som ikke rekker å lære seg å fly før familien trekker sørover før vinteren. Dermed må Pjusken overleve den arktiske vinteren, og alle utfordringene den bringer med seg. Varer 1 time og 22 minutter. Passer for barn fra 6 år.
  • «Rive-Rolf krasjer internett» - Animasjonsfilm der vi følger videospill-karakterene Rive-Rolf og Vanilje von Sukkertopp når de forlater den trygge spill-arkaden, og begir seg ut i det ukjente internettet for å finne en erstatningsdel som skal redde Vaniljes spill. Varer i 1 time og 52 minutter. For barn fra 6 år.
  • «Kamel» - Dokumentarfilm om verdens nordligste kameler. Søsknene Torarin (9) og Svalin (12) ønsker seg hest, men får to kameler i stedet! Familien reiser til Mongolia for å finne en ekte kameltrener, som kan få skikk på kamelene Bor og Bestla. Varer i 1 time og 15 minutter. Passer for alle.
  • «Dragetreneren 3» - Animasjonsfilm der vi får følge fortsettelsen på eventyret til Hikken og dragen hans, Tannløs. Denne gangen skal Hikken forsøke å finne den hemmelige verdenen der dragene bor. Varer i 1 time og 44 minutter. Passer for barn fra 6 år.
  • «Kule Kryp 2» - Animasjonsfilm om ei marihøne som blir fanget i en eske, som sendes til ei øde øy. De andre småkrypene samler seg for en stor redningsaksjon, men rekker de fram i tide? Varer i 1 time og 32 minutter. Passer for alle.
  • «Legofilmen 2» - Animasjonsfilm der LEGO DUPLO®-inntrengere fra verdensrommet kommer til LEGO-byen. LEGO-vennene vi ble kjent med i den første filmen må ta opp kampen, i forsøket på å beseire inntrengerne. Varer i 1 time og 46 minutter. Passer for barn fra 6 år.
  • «KuToppen» - Animasjonsfilm der vi møter den unge bykalven Klara, som har en drøm om å bli stjerne. Klara drar for å besøke onkelen sin, som hun tror er rockestjerne, men som viser seg å være en vanlig eplekakebonde som attpåtil har fått kugalskap! Klara må hjelpe han, så han ikke mister gården. Varer i 1 time og 2 minutter. Passer for alle.
  • «Born 2 drive» - Dokumentarfilm om verdens yngste rallycrossjåfør, 15 år gamle Oliver Solberg. Han er sønnen til Petter Solberg, og vi får følge han på hans reise mot å bli Nordisk mester i rallycross. Varer i 1 time og 29 minutter. Passer for alle.
  • «Smallfoot» - Animasjonsfilm der rollene er helt snudd på hodet – her møter vi yetien Migo som oppdager noe han ikke trodde eksisterte i virkeligheten: nemlig et menneske! Nå må han overbevise de andre i Yeti-samfunnet over at disse mystiske Smallfoot’ene faktis finnes. Varer i 1 time og 36 minutter. Passer for alle.

Bestill billetter her!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.