LOFOTEN: Et eldorado for syklister i alle aldre og ambisjoner. 

Nå har du en unik mulighet til å oppleve Norges perler

Ikke sett Lofoten enda? Dette er din mulighet til å oppleve det vakre øysamfunnet, kombinert med en aktiv ferie på sykkel og til fots.

Lofoten er kjent for sin dramatiske natur, og er et eldorado for syklister i alle aldre, og med ulike ambisjoner. «Hike and Bike by Boat Lofoten» av Arctic Expedition, gir deg en fantastisk mulighet til å utforske destinasjonen i ditt eget tempo.

Om dagen får du oppleve det vakre landskapet, den varme kulturen og vennligheten fra lokalbefolkningen. På kvelden deler du dagens opplevelser med likesinnede reisende.

Underveis vil det også være enkle fotturer for å komme enda nærmere den vakre og rene naturen. Du vil bo på et komfortabelt ekspedisjonsfartøy, ditt flytende hotell for turen. Noe som betyr ingen ut- og innpakking, da båten følger deg langs hele sykkelruten!

Ruten fra Svolvær til Å går innom idylliske fiskevær og tettsteder. Fra sykkelsetet får du oppleve fiskehjeller, nausttufter, steinalderboplasser, golfbaner, ulike museum og kunstgallerier.

En sykkelferie i Lofoten er som en drøm, og et minne for livet!

SVOLVÆR: Turen starter i Lofotens hovedstad. 

 

Individuell fleksibilitet

«Hike and Bike By Boat Lofoten», er en syv-dagers tur der alle kostnader er inkludert.

– Dette gjelder mat, overnatting og severdigheter. Du får oppleve hele Lofoten i en pakke, sier Mali Strømsvåg, markeds- og produktsjef i Arctic Expedition.

Turen har et fastsatt program, men det legges opp til individuell fleksibilitet.

– Det er viktig for oss at gjestene føler at denne turen er «deres», og får opplevd det de selv ønsker, sier Strømsvåg

Det betyr at du ikke må delta på alle aktivitetene som er planlagt. Det eneste du må passe på er å være på plass der båten plukker deg opp på kvelden. 

Nordmenn oppdager Norge

Arctic Expedition har lang erfaring med opplevelses- og sjøturisme i nordlige farvann, og har spesialisert seg på nordlys- og hvalsafari. Nå ønsker de å vise at Nord-Norge er mer enn dette.

– Vi jobber for å utvikle hele landsdelen som destinasjon. Flere og flere nordmenn får øynene opp for sitt eget land som reisemål, forteller Strømsvåg.

Lokalt fokus

Ettersom selskapet er opptatt av å legge igjen penger lokalt, er det det lokale som står i fokus hele turen.

– Vi har håndplukket de beste spisestedene, severdighetene og plassene. Vi ønsker å gi gjestene våre opplevelsen av å være en del av Lofoten, og erfare det beste Lofoten har å by på, understreker Strømsvåg.

HIKEA AND BIKE BY BOAT: Går fra Svolvær til Å.  

 

Lokal båt

Mali Strømsvåg kan fortelle at også båten MS Strønstad har lokal tilhørighet.

– Tidligere gikk den som lokalbåt i Lofoten, og hadde Strønstad som fast tilholdssted, sier hun. 

MS Strønstad har 4-mannslugarer, men det er mulig å få 2-mannslugar, mot en ekstra kostnad. MS Strønstad har original innredning, og kabinene ble pusset opp i 2018.

Båten er romslig og har tre salonger. Og det beste av alt: jacuzzi og sauna som står klare for «afterbike», etter lange dager på sykkelsetet!

Flere høydepunkter

Turen går innom flere høydepunkter i Lofoten.

Første dagen starter med en sykkeltur til et av Nord-Norges viktigste fiskevær: Henningsvær.

– Her vil vi besøke Klatrekafeen, som er et herlig møtested for friluftsinteresserte, bobilturister, fiskere og kunstnere. Videre drar vi til den interessant Trevarefabrikken, som er kjent for sine kultur- og naturopplevelser, forteller Strømsvåg.

Det vil også bli en gåtur opp fjellet Festvågtinden, hvor artisten Sondre Justad spiller konsert hver sommer.

– Dette er en av de mest populære toppene i Lofoten, sier Strømsvåg.

FESTVÅGTINDEN: Fiskeværet Henningsvær i bakgrunnen.  

 

Lofotens fineste strand

Ruten går videre til vestsiden av Lofoten, og Lofotens fineste strand: Uttakleiv. Stranden er anbefalt av både National Geographic og Sunday Times.

Kombinasjonen av stener og sand, utsikten mot fjellene over Steinsfjord, og det åpne havet, gjør denne stranden til en favoritt både blant de lokale og besøkende, sier Strømsvåg.

Her blir det også en topptur opp Mannen. Det er ikke bare Vestlandet som har et fjell med dette navnet. Mannen er Lofoten i miniatyr. Stigningen opp dit er jevn, og gir en utrolig utsikt over strendene Uttakleiv, Haukelandsstranda og selve Yttersia. Og er været godt, kan du se helt mot Bodø! 

UTTAKLEIV: Stranda er anbefalt av både National Geographic og Sunday Times. 

 

Historisk fiskevær

Neste etappe går innom Nusfjord, et særpreget fiske- og handelsvær med historien godt bevart.

– Her kan man virkelig ta del i fiskernes og væreiernes hverdag, lover Strømsvåg.

Siste distanse, før retur til Svolvær, er selve ytterkanten av Lofoten, fra Reine til Å.

Her blir det et besøk på tørrfiskmuseum, for å lære om Norges eldste eksportvare. Å oppleve smijernkunst på nært hold hos smeden i Sund, står også på planen.

– Reine og Å er selve perlene i Lofoten, sier Strømsvåg.

Du kan lese mer om hele ruten her.

LOFOTENS NATUR: Er dramatisk, vakker og ren.  

 

Leie av utsyr

Hvis du ikke har egen sykkel, er det mulig å leie i Svolvær. Arctic Expedition er opptatt av at dette skal være en lavterskeltur, hvor det verken stilles krav til eget utstyr eller ferdighetsnivå.

– Så lenge du kan sykle og gå på to bein, kan du delta på denne turen, sier Strømsvåg.

Syklingen vil foregå i lette og flate terreng, og fjellturene er enkle og overkommelige.

– Å oppleve Lofoten fra sjøveien, på sykkel og til fjells er helt unikt, lover Strømsvåg.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.