Opplev Tromsø
Gå til

ARCTIC EXPEDITION: Vil vise at Nord-Norge er mer enn hval og nordlys. 

Vil vise at Nord-Norge er mer enn hval og nordlys

Arctic Expedition er opptatt av å utvikle hele landsdelen som destinasjon, og gi turistene de aller beste opplevelsene. Under «Opplev Tromsø» er det derimot tromsøværingene som står i fokus.

– Som reiselivsaktør er det vår oppgave å framkalle de følelsene som gjør at gjestene opplever at noe er ekte, genuint, meningsfullt og troverdig, sier Øyvind Ferøyvik, salgssjef i Arctic Expedition.

Som en komplett aktivitetsleverandør, som syr sammen pakker med andre leverandører, leverer Arctic Expedition opplevelser i verdensklasse hver dag. Den nordnorske turoperatøren jobber kontinuerlig med å oppnå terningkast seks på sine aktiviteter.

– Med vår unike natur og kultur, har vi alle forutsetninger for å lykkes med å produsere opplevelser av høy kvalitet. Ved å selge det som gjør oss unik, får vi kjøpesterke gjester fra hele verden, mener Færøyvik.

Med hovedbase i Tromsø og Lofoten, har Arctic Expedition som ambisjon å utvikle hele landsdelen som destinasjon, og vise at Nord-Norge er mer enn nordlys og hval.

– Vi må bli enda bedre på å vise frem hva som finnes av tilbud og aktiviteter, sier Færøyvik.

Samarbeid bygger destinasjon

Som en helårlig aktør, jobber Arctic Expedition tett med lokale og regionale samarbeidspartnere, for å kunne nå nye markeder.

– Samarbeid er nøkkelen til suksess, og vi må tørre å unne naboen fremgang. Det er viktig at vi spiller hverandre gode. Slik bygger vi attraktive reisemål, destinasjoner, og regioner, sier Færøyvik.

Øyvind Færøyvik mener at aktører i reiselivet må jobbe mot et felles mål, og utvikle konsepter sammen.

– Besøkende ser ikke grenser, og det må vi sørge for å ikke skape. Det er en region eller landsdel de besøker, sier han.

Skaper lokale arbeidsplasser

Reiselivet skaper lokale arbeidsplasser flere steder, som bidrar til utvikling av tilbud innen kultur-, natur- og aktivitet, samt kafeer og restauranter i nærmiljøet.

– Ved å flytte våre ansatte mellom destinasjonene ut i fra sesong, skaper vi helårs arbeidsplasser, sier Færøyvik.

Opplev Tromsø

Under festivalen «Opplev Tromsø» ønsker Arctic Expedition å vise tromsøværingene hva de holder på med.

Lørdag 06.april inviterer de til båttur til Lyngen, med mulighet for aktiviteter til fjells, på scooter eller med truger.

TOPPTUR: Spenn på deg skiene, og gå opp Lille Galten i Nord-Lenangen. 

 

Aurora Explorer

Båtturen går fra Tromsø til Nord-Lenangen kl.09. Under båtturen vil det være en inspirasjons-presentasjon om toppturer på ski.

– En av våre erfarne guider vil forteller om hvorfor, og hvordan du bør dra på topptur på ski. Det er en fin læringsarena for de som er nysgjerrig, eller ønsker å vite mer, sier Færøyvik.

Båten «Aurora Explorer» er en hurtiggående katamaran bygget i 1999. Den er komfortabel og romslig, med panorama-vinduer, og stort dekk.

Topptur på ski

Fremme i Lyngen kan du spenne på deg skiutstyret, og ta en tur opp på fjellet Lille Galten på egen hånd.

– Det er en enkel tur, som er lite skredutsatt, sier Færøyvik.

Fjellet stiller ikke krav til noen ferdigheter, og gir fantastisk utsikt over Nord-Lenangen.

Scootersafari eller trugetur

Ønsker du ikke å gå på topptur, kan du få en smaksprøve på Lyngen Experience. Lyngen Experience er en reiselivsaktør som organiserer aktiviteter, og opplevelser i Lyngen. De vil plukke deg opp i en mini-buss, og du kan velge mellom snøscootersafari eller trugetur.

– Dette er i tråd med at vi ønsker å samarbeide med lokale aktører, og bygge flere destinasjoner som merkevarer, sier Færøyvik.

SCOOTERSAFARI: Bli kjent med Lyngsalpene.  

 

Utforsk Lyngsalpene

Scooterturen vil foregå i ytre Lyngen, omgitt av Lyngsalpene.

– Vi vil følge snøscootersporet oppover fjellet, som starter med enkle og flate stier, for å bli kjent med snøscooteren, forsikrer Færøyvik.

Underveis blir det flere stopp for å nyte den vakre naturen, og de mektige Lyngsalpene. Man kjører parvis, og bytter på å være sjåfør.

Snødekt landskap og fantastisk utsikt

Trugeturen vil variere mellom snødekt skoglandskap, og fantastisk utsikt i lettvint terreng.

– Å vandre i de stille fjellene midt på vinteren er en opplevelse som gir varige minner, lover Færøyvik.

TRUEGTUR: Få varige minner ved å vandre i den vakre naturen Lyngen har å by på.  

 

Avtale med Tromsø Outdoor

Har du ikke eget utstyr til toppturen, er ikke det noe problem. Arctic Expedition har inngått et samarbeid med Tromsø Outdoor, som gir deg rabatt på leie av utstyr denne dagen.

– Vi ønsker at de som vil, skal kunne delta på denne turen, og ikke være avhengig av eget utstyr. Tromsø Outdoor har god kompetanse på skiutstyr, og vil gi deg den veiledning du trenger i valg av rett utstyr, sier Færøyvik.

Afterski

På vei tilbake til Tromsø kan du nyte en «grab and go-burger» på båten.

– For å vite antall burgere, må dette bestilles på båten før vi ankommer Lyngen, sier Færøyvik. 

Tilbake i Tromsø, inviterer Radisson Blu til afterski på Rorbua Pub.

Pizza og egen DJ

Hotellet tar vare på utstyret ditt, slik at du kan gå rett fra utflukt, og inn på afterski. På Rorbua Pub kan du nyte pizza fra Yonas, og en herlig stemning med egen DJ.

– Dette blir en perfekt måte å avslutte dagen på, lover Færøyvik.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.