Opplev Tromsø
Gå til

Nå kan du oppleve Tromsø – slik turistene gjør det!

Har du kjørt hundeslede, padlet i kajakk, kjørt scooter i Lyngen eller vært på omvisning hos Mack? Nå har du sjansen! Denne helgen har reiselivsnæringen i Tromsøregionen samlet seg – og tilbyr et fullpakket program med mange aktiviteter og opplevelser, spesielt rettet mot oss som bor her.

Programmet er fullt av gratis arrangement, og gode tilbud til tromsøværingen. Her finner du aktiviteter som passer alle aldersgrupper.

Opplev Fjellheisen og Polaria

To av de mest kjente turistdestinasjonene i Tromsø inviterer til spennende aktiviteter hele helgen. Fjellheisen inviterer alle barn til å kjøre gratis heis lørdag og søndag, og byr på gratis is til alle barn på Fjellstua. På øvre stasjon vil Sadio Nor ha en kort teaterforestilling om fjellet klokken 12:00,
13:00 og 14:00.

Gratis heis for barn lørdag og søndag. Voksne betaler kun 50 kr. 


På Polaria er det gratis inngang på lørdag og søndag for tromsøværinger. En heldig besøkende vil også få muligheten til å være med å mate selene. Lørdag arrangeres barnas sjødyrlab og på søndag vil dykkerklubben ha spennende skattejakt for barn med det de finner fra havets bunn.

Hundesledetur i flott natur

Denne helgen har du sjansen til å oppleve nye og spennende aktiviteter! Det settes det opp skitur med båt til Lyngen med Arctic Explorer, og på Sommarøya kan du padle med havkajakk. Det er også flere muligheter for å få prøvd å kjøre hundeslede.
 
På Malangen Resort kan du kjøre hundeslede både lørdag og søndag, og Tromsø Safari setter opp to avganger til hundesledekjøring på Breivikeidet søndag. Tromsø Villmarksenter arrangerer åpen dag søndag 10:00-14:00. Det blir satt opp gratis busser fra Tromsø sentrum, og fra Eide Handel.

Tromsø Villmarksenter arrangerer Åpen Dag søndag 7. april 

 

Sentrumsnære aktiviteter

I sentrum har Nordnorsk kunstmuseum åpent, og det vil skje mange aktiviteter her i løpet av hele helgen. Er du interessert i glasskunst loddes alt som produseres på Glasshytta Blåst ut denne helgen, og på Magic Ice kommer barn gratis inn for å se på den imponerende iskunsten. For de som er opptatt av lokalhistorie anbefaler vi en times spasertur med by-entusiast Jonny Hansen rundt Prostneset og langs havna – eller frister det kanskje med en gratis båttur med Hermes II i Tromsøsundet?

Åpent skip på Hurtigruten

På lørdag og søndag ligger hurtigruteskipene MS Nordkapp og MS Finnmarken til havn i Tromsø mellom 15:00-18:30. Da er det åpent skip og Hurtigruten inviterer på gratis kaffe og kaker. Det vil også være gode tilbud på distansereiser for de som kommer på besøk.

Mat og Drikke

Mat og drikke står alltid sentralt når man skal kose seg i egen by, og her er det mye å velge i. Mack inviterer til både omvisning og ølkurs, på Kitchen&Table på Clarion the Edge har de 30 % på mat lørdag og søndag, og hos Emmas Under kan du spise en deilig lunsj eller delta på Winemakers Dinner.

Emmas Under byr på tre retters lunsjmeny til "Opplev Tromsø-priser" hele helgen 

Ønsker du en helt spesiell opplevelse? Det settes opp busstur med besøk til verdens nordligste destilleri: Aurora Spirit Distillery i Lyngen. Her serveres det både lunsj og smaksprøver.

BOOK DIN OPPLEVESLSE HER

Aurora Spirit Distillery serverer lunsj, og smaksprøver til besøkende 

 

After Ski på Rorbua

Lørdag kveld avsluttes best med et besøk på Rorbua. Her spiller det nederlandske bandet Captain Midnight XL opp til dans! Kom gjerne rett fra tur i skiklær – dørene åpnes allerede kl. 16.00 og det severes Yonas pizza-happy-hour fra kl. 16.00-19.00 for kr. 100,- i tillegg blir det utendørs barbeque, høy partyfaktor og garantert god stemning!

Lørdag avsluttes best med After Ski på Rorbua 

Nyt helgen som turist i egen by! Vi håper du får mange gode opplevelser!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.