Tromsø kommune
Gå til

FELLES LUNSJ: Daglig nyter alle på Skansen legekontor en felles lunsj i spiserommet. Fra venstre: Eik Kolstrup, Karina Enoksen, Pål-Severin Båtnes og Thomas H. Osbakk. 

Dette moderne legekontoret trenger tre nye, sporty kolleger

Ønsker du deg faglige utfordringer, fleksible dager, spreke kolleger og nybakt brød i lunsjen? Vil du også være med og utvikle et legekontor? Da bør du lese videre.

I kun to år gamle, moderne lokaler «midt i smørøyet» av Tromsø, holder Skansen legekontor til. Kontoret ble startet av tre leger i 1995, og drives nå av seks leger.

Tre av disse fastlegehjemler vil snart bli ledige, og derfor søker Skansen legekontor nye krefter til bedriften.

Fastlegene Eik Kolstrup (34), Pål-Severin Båtnes (44) og Anton K. Giæver (59) ser fram imot å få tre nye kollegaer.

GLEDER SEG: Lege Eik Kolstrup (34) på Skansen legekontor ser fram imot å få tre nye kollegaer. 

 

– Vi håper det kommer inn noen som er fleksibel, og som synes dette høres ut som en spennende arbeidsplass. Vi har et utrolig bra arbeidsmiljø, og selv stortrives jeg. Det er jo en grunn til at jeg aldri ville jobbet noe annet sted, sier Kolstrup.

Stor frihet

Kolstrup trekker fram fleksibiliteten som et stort pluss ved legekontoret:

– Vi har konsultasjoner 3-4 dager i uka etter behov, og har i stor grad mulighet og fleksibilitet til å gjøre annet arbeid. Det kan være kommunale oppgaver, administrasjon, arbeid på legevakt eller annen faglig aktivitet. Det står hver lege fritt til å velge, og man kan også velge å bruke den ekstra tiden på for eksempel friluftsliv.

Legekontoret har en flat struktur, og alle eierne deler på de administrative oppgavene.

– Vi har faglige møter en halv dag hver måned, og fellesmøter for eierne hver måned.

Tverrfaglighet

Det nye kontoret rommer ikke kun Skansen legekontors egne leger og sekretærer, men også en psykolog, en psykiater, en fysioterapeut, en kiropraktor og to jordmødre. Det fører, ifølge Kolstrup, til et helt unikt, tverrfaglig miljø.

– Og det fører til at vi har kort vei til spesialkompetansen. Hvis jeg har en pasient som har en plage jeg ikke blir helt klok på, kan jeg for eksempel sette opp en time med fysioterapeuten for en konsultasjon sammen. Den muligheten til samarbeid er det ikke mange legekontorer som har, mener han.

Felles lunsj

Tverrfagligheten merkes også godt under de daglige, felles lunsjene på legekontoret. Da møtes alle legene, sekretærene og leietakerne til en god lunsj med ferskt, nybakt brød og spennende samtaler.

TVERRFAGLIGHET: Daglig er det felleslunsj på Skansen legekontor, der alle de ansatte møtes til spennende, tverrfaglige samtaler.  

 

­– Vi har ikke mange plikter her på kontoret, men lunsjen må man komme til! Og halv 4-kaffen, så klart, fleiper Kolstrup.

Ettersom kontoret enda er såpass nytt i sin nåværende form, og ettersom det snart vil komme inn tre nye fastleger, mener Kolstrup at det vil gi de nye stor påvirkningskraft.

– De kan være med på å forme kontoret, og arbeidshverdagen sin her.

Friluftsliv

Skansen legekontor er en arbeidsplass med sporty, og friluftglade leger og sekretærer – selv om det selvsagt ikke er et must for søkerne.

– Vi er glade i både ski, jakt, fiske og klatring, forteller Kolstrup, og understreker at det er noe den nordnorske naturen i stor grad innbyr til, sier Kolstrup.

FRILUFTSLIV: Skansen legekontor er et sporty legekontor, og flere av de ansatte, som lege Pål-Severin Båtnes (44) trives ute i naturen.  

 

Tromsø, og Nord-Norge byr på uendelig mange muligheter for dem som er glade i å bruke naturen – enten til trening, «matauk» eller rekreasjon.

– Vi bor jo i Tromsø – «alle» er på fjellet!

Kollegialt og sosialt

Fastlegevikar Anna Engström, som er ny ved Skansen legekontor, har et veldig positivt inntrykk av både kollegaene og lokalene.

– For det første er det jo superfreshe lokaler, og for det andre er det utrolig kollegialt. Legene hjelper hverandre, og det er lett å banke på døra til en kollega dersom man trenger noe. I tillegg har vi utrolig dyktige, kunnskapsrike og hjelpsomme sekretærer.

Også hun trives godt med muligheten til tverrfaglige samarbeid, og trekker fram jevnlige møter med psykiateren på huset for å diskutere aktuelle problemstillinger.

– Det er helt unikt, og utrolig nyttig, mener hun.

NATUR: Flere av de ansatte på Skansen legekontor elsker å være ute i naturen. Her er lege Eik Kolstrup på topptur.  

 

Dessuten setter hun stor pris på arbeidsmiljøet, og opplever at det ofte legges opp til sosiale happenings for de ansatte – alt fra bowling til minigolf, grilling og teater.

– Og så bestemmer man jo selvsagt selv hvor mye man vil delta på!

Søknadsfrist: 7. mai.

Søk på tromso.kommune.no/jobb

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.