Tromsø ASVO
Gå til

ENDELIG JOBB: Linn Silje Larsen er svært fornøyd med sin nye arbeidsplass, hvor hun begynte 11. februar i år. – Jeg stortrives, og dagene flyr av gårde. 

Linn (31) fikk endelig napp - er helt med i hotelljobben

Etter mange års jobbjakt stråler Linn Silje Larsen. Gjennom "Helt Med" har hun fått sin første faste jobb i det ordinære arbeidslivet.

Organisasjonen Helt Med inngår avtaler med bedrifter og kommuner om å opprette arbeidsplasser for utviklingshemmede. Her i byen er det Tromsø ASVO som er bindeleddet mellom organisasjonen, arbeidsplassen og arbeidstakeren.

For Linn Silje Larsen var Tromsø ASVO helt avgjørende for at hun både ble oppmerksom på den ledige stillingen, fikk mot til å søke på stillingen og blir fulgt opp i arbeidshverdagen.

KONTAKT: Linn Silje Larsen har regelmessig kontakt med jobbspesialist Beathe Olsen hos Tromsø ASVO, som er samarbeidspartner med Helt Med og følger opp de ansatte. 

Det var høsten 2018 at Scandic Ishavshotell lyste ut flere stillinger, der kravet var at de som ansettes er utviklingshemmede.

Stillingene er til rettelagt for utviklingshemmede, som skal utføre arbeid som ikke går ut over eksisterende arbeidsoppgaver til andre ansatte.

– Min kontaktperson hos Tromsø ASVO oppfordret meg å søke. Hun hjalp meg med søknaden, og etter en tid ble jeg innkalt på intervju, forteller Linn Silje Larsen.

VÆRELSESBETJENT: Linn Silje deler arbeidsuken med to dager på teknisk avdeling og to dager som værelsesbetjent. Rydding og vasking av hotellrom er en av mange arbeidsoppgaver. 

Les også: Hjelper Aksel (25) mot drømmejobben

Lært mye nytt

Etter to intervjuer og en praksisperiode på fire uker fikk Linn Silje tilbud om jobb. To dager i uka er hun på teknisk avdeling, mens to dager i uka jobber hun som værelsesbetjent.

Hun forteller om en hektisk arbeidsdag, hvor hun stadig lærer noe nytt - enten det er å skifte vannlås, re opp senger eller nye engelske ord. 

– Jeg synes det er kult at jeg får sjansen til å gjøre en helt ordinær jobb, bare med litt tilpasninger. Jeg må bare kunne gjøre jobben i mitt eget tempo, sier hun.

Snakker med hotellgjestene

– Jeg liker å bruke kroppen min, og bruke styrken jeg har. Jeg er veldig sosial og glad i folk, og her på hotellet er det alltid noen å snakke med. Det er koselig å møte gjestene våre, og jeg har lært meg å lese på ansiktsuttrykket om folk har lyst å prate eller ei, forteller hun.

Hotelldirektør Poul-Henrik Remmer er godt fornøyd med sin nyansettelse.

– Linn er en humørspreder, hun er utadvendt og faller godt inn her blant kollegaene. På et hotell skjer det noe nytt hver dag, og det skjer mange uforutsigbare ting.

FØRSTE JOBB: Linn Silje Larsen er stolt av arbeidsplassen sin, og er glad for at hun endelig har en jobb.  

Pendler fra Malangen

Linn Silje Larsen bor i Malangen og busser halvannen time inn til Tromsø for å komme på jobb.

– Jeg reiser hjemmefra klokka 6.20 hver morgen og er på jobb litt før klokka 8. Da skifter jeg til arbeidstøy og går i gang med arbeidsoppgavene, forteller hun.

Linn har vært innom flere andre arbeidsplasser tidligere, men har ikke lyktes med å få fast ansettelse.

– Familien min er svært glad på mine vegne. Det har vært veldig vanskelig å komme inn i arbeidslivet, og jeg har søkt mange jobber. Jeg er stolt over at jeg fikk jobben, og er så kry over at jeg får jobbe her!

ALLE SKAL MED: Hotelldirektør Poul-Henrik Remmer og Linn Silje Larsen slår av en prat. Hotellet har flere som er inkludert og utfører samme oppgaver som andre ansatte, men i sitt eget tempo.  

Samfunnsansvar

Tromsø ASVO mener det er langt flere som kunne deltatt i arbeidslivet dersom stillingene hadde vært lagt litt mer til rette.

– Det er utrolig viktig å ha et arbeid og være til nytte. Det er et grunnleggende menneskelig behov, som gir mestring i livet. Linn har mange ressurser og har lyst til å jobbe. Vi følger opp med jevne mellomrom, og sørger for at samarbeidet fungerer godt, sier jobbspesialist Beathe Olsen i Tromsø ASVO.

MYE NYTT: Den første tiden i ny jobb bærer preg av mange nye arbeidsoppgaver. På hotellet lærer Linn Silje Larsen også engelsk og kundebehandling.  

Linn er enig i oppfordringen til å få flere tilrettelagte arbeidsplasser.

– Det er altfor mange som sitter hjemme, og som ikke har noe å gjøre. Jeg er veldig fornøyd med jobben, og jeg håper dette er noe flere får muligheten til. Alle har noe de kan bidra med!

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.