Nordbyen Boliger
Gå til

Kjøpe din første leilighet? Dette må du vite!

Når Nordbyen står ferdig bygget, vil det bety 48 nye, sentrumsnære leiligheter. Flere av dem passer utmerket for førstegangskjøpere – men hva er lurt å tenke på før man kjøper sin første bolig?

Det kan føles både spennende og skummelt å kjøpe bolig for første gang. Å entre boligmarkedet er for mange det ultimate steget inn i «voksenverdenen», og det kan være greit å vite hva man driver med.

Heldigvis finnes det masse gode råd å få hos din lokale bank, eller megler.

NYE BOLIGER: Kanskje finner du ditt nye hjem i Nordbyen? 

 

Nye leiligheter

Trond-Erling Jensen jobber som eiendomsmegler i EiendomsMegler1 Tromsø, og har ansvar for salg av nybygg. Det er han og kollega Wenche Odden Kvamme som skal stå for salget av nye Nordbyen.

EIENDOMSMEGLER1: Megler Trond-Erling Jensen og kollega Wenche Odden Kvamme skal stå for salget av Nordbyen.  

­– I Nordbyen vil 27 av totalt 48 leiligheter være 2-roms-leiligheter, som i pris vil ligge mellom 2.140.000,- og 2.890.000,-, avhengig av etasje og størrelse, forteller Jensen.

– Jeg mener dette prosjektet passer perfekt for førstegangskjøpere, både når det kommer til størrelse, pris og beliggenhet. Nordbyen ligger i gang-, eller sykkelavstand, til både sentrum, universitetet og sykehuset!

I dag 27. juni er det salgsstart på Nordbyen Boliger. Klikk her hvis du vil vite mer.

FØRSTEGANGSKJØPER: Megler Trond-Erling Jensen mener det nye boligprosjektet Nordbyen inneholder leiligheter som passer perfekt for førstegangskjøpere. 

 

Bolig for dine behov

Jensen har noen enkle tips til førstegangskjøpere:

– Først og fremst må man ha finansieringa i orden, det må avklares før man kan legge inn bud. Deretter er det viktig å huske på at omkostninger kommer i tillegg til kjøpesummen.

I SALG: Salgsstart på Nordbyen er 27. juni 2019.  

 

­– Og så er det viktig at man som førstegangskjøper finner ei leilighet som passer de behovene man har – både når det gjelder størrelse, antall soverom og ikke minst pris, fortsetter han.

Salgsoppgaven

Når man har funnet en bolig man er interessert i, må man lese salgsoppgaven nøye:

– Sett deg inn i salgsoppgaven, og les avtalebetingelsene godt. Skal du kjøpe bolig i et prosjekt som ennå ikke er bygd, bør du også sette deg inn i betingelsene for en eventuell avbestilling, eller eventuelle kostnader ved å selge leiligheta videre før den er ferdig bygget. Mye kan jo skje på den tiden det tar å ferdigstille leiligheta, råder han.

SENTRUMSNÆRT: Nordbyen skal bygges mellom Forsøket og Erik Vangbergs gate. 

 

Gode tips

Hos SpareBank1 Nord-Norge har de haugevis av gode tips og råd til deg som skal kjøpe bolig for første gang. På siden «Din første bolig» tar banken deg steg for steg gjennom prosessen.

Her er ni punkter det er viktig å få med seg, før man kaster seg ut på boligmarkedet:

 • 1: Det første som kan være greit å vite er hvor mye du har mulighet til å få i lån. Da vet du hvilken prisramme du må holde deg innenfor når du skal ut og leite etter bolig.
 • 2: Bankene har som hovedregel at de ikke skal gi lån på mer enn 85 prosent av den totale kjøpesummen. Det vil si at du som boligkjøper i utgangspunktet må ha 15 prosent av kjøpesummen i egenkapital.
 • 3: Dersom du ikke har 15 prosent av kjøpesummen, trenger ikke alt håp være ute! Det finnes flere ulike måter å gå frem for å allikevel kjøpe bolig:
 • Du kan bruke litt tid på å spare, og da gjerne i BSU-konto (Boligsparing for ungdom).
 • Et annet alternativ er å få hjelp fra familien, enten i form av et privat lån, forskudd på arv, eller ved at noen stiller som kausjonist.
 • 4: Husk at du som boligkjøper i tillegg til boligsummen, må dekke omkostninger.
 • 5: Når du går på visninger er det viktig å lese salgsoppgaven grundig. Bruk god tid på visning, se deg om og spør megler om alt du lurer på. Husk at du som kjøper har undersøkelsesplikt! Her er flere gode tips til hva du bør tenke på på visning!
 • 6: Hvis du vil legge inn bud på en bolig, må du sørge for å ha finansieringsbeviset i orden, og passe på at du ikke byr mer enn du har råd til.
 • 7: Dersom du vinner budrunden, vil du og selger bli innkalt til kontraktsmøte hos megler. Her går dere gjennom, og undertegner salgskontrakten. Husk å sette deg godt inn i kontrakten. Et overtakelsestidspunkt blir bestemt i kontrakten. Les mer om overtakelse her!
 • 8: Fra og med overtakelsen av boligen, er det du som har ansvaret for den. Da er det du som står med risikoen, og du som må dekke løpende utgifter.
 • 9: Og når du har kjøpt deg bolig, er det også lurt å tenke forsikring!

Lykke til med ditt første boligkjøp!

MODERNE: Nordbyen består av 48 flotte, moderne leiligheter.  

 

Lær mer om Nordbyen:

 • Nordbyen består av 48 leiligheter, derav 27 er 2-romsleiligheter.
 • I tillegg tilbys 3- og 4-romsleiligheter.
 • Det er mulighet for å kjøpe garasjeplass, og det legges også opp til både innendørs og utendørs sykkelparkering.
 • Borealis arkitekter og Steni Eiendom AS står bak prosjektet.
 • Prosjektet skal bygges mellom Forsøket og Erik Vangbergs gate.
 • Byggestart er beregnet rundt årskiftet 2019/2020, og boligene skal etter planen stå ferdige i slutten av 2021.
 • Salgsstart 27. juni 2019.
 • Vil du vite mer? Besøk https://www.nordbyenboliger.no/, eller ta kontakt med megler Trond-Erling Jensen på 982 80 882.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.