Nordbyen Boliger
Gå til

8 grunner til å velge Nordbyen

Mellom Forsøket og Erik Vangbergs gate skal det nye boligprosjektet Nordbyen reises. Her er 8 grunner til at dette blir et godt sted å bo.

1: Du er kun et steinkast fra sentrum

I Nordbyen bor du omtrent så sentrumsnært man kan bo, uten å faktisk bo i sentrum.

10 minutter fra inngangsdøra møter du fantastiske smaksopplevelser hos for eksempel Restaurant Smak eller Hildr Gastro Bar i Skippergata. Eller hva med å teste nye Nitty Gritty i Storgata?

Kafébesøket kan du ta på koselige Svermeri ved Jaklins Plass, eller hos Tromsø Kaffebrenneri eller Spiseriet på Veita.

Vil du smake på Tromsøs uteliv, er det kort vei til for eksempel mikrobryggeriet Bryggeri 13 i Skippergata, Verdensteatret kafé & bar i Storgata eller byens minste bar Raketten!

Aurora Kino Fokus er knappe fem minutter unna, dersom du bruker sykkel, og kulturopplevelser får du både der, på Verdensteatret og i Kulturhuset.

I Nordbyen er du bare et steinkast unna det som skjer.

SENTRUMSNÆRT: I Nordbyen er du bare et steinkast unna alt som skjer i Tromsø sentrum. 

 

2: Kort vei til et yrende studentliv

Knappe 15 minutter unna Nordbyen med sykkel, og enda mindre med buss, ligger UiT, Norges arktiske universitet. Leilighetene i Nordbyen, og særlig 2-romsleilighetene, kan være godt egnet for unge førstegangskjøpere – kanskje studenter? Da er nærhet til universitetet et stort pluss.

UIT: På Universitetet i Tromsø, Norges arktiske universitet kan man velge fra en bred emnekatalog.  

 

På UiT kan man som student velge fra en bred emnekatalog, og ikke minst nyte godt av et stort tilbud av sosiale aktiviteter.

Det finnes faktisk en hel haug foreninger og klubber på universitetet, som burde dekke de aller fleste interesser, brede som smale. Visste du for eksempel at det finnes både en Science Fiction-forening, et ølbryggarlaug, ei surfegruppe, amerikansk fotball-lag, børsklubb og ei Japaninteresseforening?

I tillegg finnes det en rekke kafeer og spiseplasser på campus – med studenttilpassede priser.

STUDENTLIV: På UiT finnes det en stor mengde sosial tilbud, samt spiseplasser med studenttilpassede priser.  

 

3: Trening og lek på Charlottenlund

Kun 10-15 minutter unna Nordbyen med sykkel, og under en halvtime til fots, finner du Charlottenlund.

Aktivitets- og friluftsområdet fikk navnet sitt allerede på 1800-tallet. Det var doktor Christian Heinrich Nissen som eide området, og han døpte det etter sin datter Charlotte.

På begynnelsen av 1900-tallet ble det bygget sportshotell på Charlottenlund, og siden den gang har Charlottenlund vært et populært utfartssted for tromsøværingene.

De siste årene har Charlottenlund blitt betydelig oppgradert, og nå byr området på en rekke aktiviteter, blant annet kunstgressbane og ballbinge, løpebane, skiløyper og akebakker, pumptrack, klatretårn og tuftepark. For å nevne noe!

CHARLOTTENLUND: I aktivitets- og friluftsområdet Charlottenlund ligger alt til rette for både trening, lek og rekreasjon.  

I tillegg er det både gapahuker, bålplasser, bord og benker tilgjengelig.

Med andre ord ligger alt til rette for både turkos og aktivitet på Charlottenlund!

4: Det er enkelt å velge kollektivt

Fra Nordbyen er det kort vei til busser som enkelt kobler deg mot resten av byen.

Fra Stakkevollvegen, øst for de nye boligene, kan du ta rute 33/34, som går mellom UiT/UNN og Jekta, via sentrum, Sydspissen og Fagereng. Rute 42 går mellom Stakkevollan og Eidkjosen, via sentrum, Giæverbukta, flyplassen.

Fra Dramsvegen, vest for Nordbyen, kan du ta rute 20, som går fra Skattøra til Kroken via UNN/UiT og sentrum, rute 21 som går mellom UNN/UiT og sentrum, og rute 24 som går mellom Giæverbukta og Kroken, via Mortensnes og sentrum.

5: Du er nær både skole og barnehager

Bo med barn i Nordbyen? Ingen problem! Nordbyen ligger nært opp mot flere barnehager. De nærmeste er Kvamstykket barnehage, og Kråkeslottet Barnehage – begge 5-10 minutter fra inngangsdøra di til fots. I tillegg kan du sykle til Storskogåsen studentbarnehage på 10 minutter, eller til Charlottenlund barnehage på 10-15 minutter.

Nordbyen havner i Gyllenborg skolekrets, og til Gyllenborg skole sykler du på knappe 5 minutter.

I friområdene tilhørende Nordbyen vil det etableres en lekeplass, så også ungene har fine områder å boltre seg på.

6: Gode muligheter til mathandel

Hvis du ikke handler matvarene dine i en av de mange matvarebutikkene i sentrum, har du flere alternativer i nærheten av Nordbyen.

Det nærmeste alternativet er Rema 1000 på Stakkevollveien, og dit kan du gå på kun 10 minutter.

Knappe fem minutter lengre nord på Stakkevollveien finner du Eurospar Kræmer.

Oppe på Dramsveien finner du også Joker, som også holder søndagsåpent. Dit spaserer du på rundt et kvarter. Perfekt når du mangler melk til søndagskaffen!

7: Utsikt til byens tak

I Nordbyen er det lagt vekt på å ivareta utsikt og sol, samt skape gode lysforhold. Fra området er det utsikt til både Tromsøysundet, Tromsøbrua, og ikke minst Tromsøs tak – Tromsdalstinden.

UTSIKT: Fra Nordbyen har man utsikt til Tromsdalstinden.  

 

8. Moderne leiligheter, som passer for «alle»

I Nordbyen skal det bygges 48 leiligheter, fordelt på syv etasjer. De spenner fra 2-romsleiligheter med utsikt enten mot sundet, eller mot Erik Vangbergs gate, og til gjennomgående 3- eller 4-romsleiligheter med uteplasser mot både øst og vest.

FLOTTE LEILIGHETER: I Nordbyen skal det bygges både 2-roms, 3-roms og 4-roms leiligheter.  

 

Enten du er førstegangskjøper, barnefamilie eller senior som ønsker å flytte fra enebolig til leilighet: i Nordbyen skal du finne et hjem som passer deg.

Velkommen til Nordbyen!

Lær mer om Nordbyen:

  • Nordbyen består av 48 leiligheter, derav 27 er 2-romsleiligheter.
  • I tillegg tilbys 3- og 4-romsleiligheter.
  • Det er mulighet for å kjøpe garasjeplass, og det legges også opp til både innendørs og utendørs sykkelparkering.
  • Borealis arkitekter og Steni Eiendom AS står bak prosjektet.
  • Prosjektet skal bygges mellom Forsøket og Erik Vangbergs gate.
  • Byggestart er beregnet rundt årskiftet 2019/2020, og boligene skal etter planen stå ferdige i slutten av 2021.
  • Salgsstart 27. juni 2019.
  • Vil du vite mer? Besøk https://www.nordbyenboliger.no/, eller ta kontakt med megler Trond-Erling Jensen på 982 80 882.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.