Bil i Nord
Gå til

Slik får du bilen ren etter ferien

Mange har brukt bilen som framkomstmiddel i ferien. Etter å ha tilbrakt mye tid i bilen i sommer, er det nå tid for å få en skinnende ren bil.

En skikkelig vask av bilen gir deg raskt «nybil»-følelsen tilbake. En ren bil handler om mer enn bare det synlige, for rester av sand og kjemikalier tærer på alle overflater i bilens interiør.

Per Larsen, leder for bilpleie på Bil i Nord Tromsø, gir deg her sine beste tips for å få bilen skinnende ren, både innvendig og utvendig.

Stor sommerkampanje på nye Volvo. 0,49 prosent rente!

Innvendig vask

1. Fjern alle løse deler

Ta ut matter, barneseter og andre ting som er løst.

2. Støvsug hele bilen

Støvsug hele bilen, begynn øverst og ta dørken sist. Start med luftkanalene, deretter seter, innsiden av dørene og andre flater, før du avslutter med gulvtepper og mellom stolene.

STØVSUG: Finn fram støvsugeren og start først med grovrengjøring av bilen. 

 

3. Nå begynner vaskejobben

Bruk aldri en tørr fille eller tørkepapir for å rengjøre instrumentpanelet. Små, tørre partikler av støv og sang kan ripe opp overflate.

– På skinnseter må man være spesielt forsiktig når man vasker, slik at man ikke riper opp overflaten dersom det fortsatt ligger små partikler av støv og sang i setet, forteller Larsen.

Unngå å bruke vanlig såpe og vann, men heller kjøpe et av rengjøringsmidlene som er beregnet på bil.

4. Impregnering

Har man skinnseter burde man impregnere setene etter vask. Impregnering av skinnseter gjør at de beholder mykheten og glansen.

5. Vask vinduer og dørkarmer

Det er viktig å finne et vindusvaskemiddel som ikke lager skjolder.

– Til slutt tar du dørkarmen. En innvendig vask er fra du åpner døren, sier Larsen.

6. Spyl matter

Til sist står dørmattene for tur. Disse spyles og tørkes før de legges på plass igjen.

Alle Bil i Nord sine avdelinger tilbyr profesjonell bilpleie, som betyr at den innvendige vasken gjøres enda grundigere og bedre.

FJERNET STØV: Med tilgang til luft, får bilpleier Larsen rengjort i alle kriker og kroker.  

 

– Vi har tilgang til luft som gjør at vi får blåst ut støv og sand fra alle sømmer, sprekker og hulrom. Dette er steder hvor en vanlig støvsuger ikke kommer til, forteller Larsen.

Ønsker du bilpleie utført av profesjonelle? Her kan du bestille bilpleie på Bil i Nord.

Utvendig vask

1. Forvask

En god forvask er viktig. Bruk avfetting, metalpartikkelfjerner og forvasksåpe (skum). Disse produktene løser opp asfalt, piggstøv, bremsestøv og trafikkfilm på bilen. Påfør alltid produktene nedenfra og opp på bilen.

FORVASK: Påfør alltid produktene nedenfra og opp på bilen. Begynner du nede, så slipper du at middelet renner nedover og lager renneveier. 

 

2. Spyl bilen

Spyl bilen ekstra godt etter forvask. Begynn nede ved kanaler og jobb deg oppover. En fordel er å ta ett panel i slengen. Når hele bilen er spylt, så spyl en gang til ovenfra og nedover.

3. Vask med svamp og såpe

Svampvask gjøres med en god vaskehanske eller svamp med store porer. Skitten som eventuelt skulle være igjen på bilen vil lage riper i lakken.

SÅPEVASK: Skyll svampen ofte, slik at du unngår at små steiner eller partikler sitter fast og riper opp lakken unødig. 

 

– Skyll derfor svampen godt og ofte! Bruk en såpe med god glid, sier Larsen.

4. Skyll bilen godt for å få bort alle såperester

Ikke la bilen lufttørke eller tørke i sola. Filler eller håndduker til kropp er ikke bra på lakk.

– Bruk et mikrofiberhåndkle beregnet for tørk av bil. Disse har ekstremt god oppsugingsevne og er skånsom for lakken. Tørk med lett hånd, forklarer Larsen.

Nå blir Volvo On Call standard i alle Volvo. Les mer her.

Viktig å beskytte lakken

Beskyttelse av lakk er noe alle bør tenke på. Biler er kostbare, og verditapet kommer man ikke unna. Alle ønsker å få mest mulig for bilene sine når de skal selges eller byttes inn.

– Da er det viktig å også ta vare på lakken. Det er flere måter å ta vare på lakken. Først og fremst med riktig vaskemetode, men man kan også legge en form for beskyttelse på lakken. Vi tilbyr alt fra enkel voksbehandling til keramisk behandling, forteller Larsen

Bil i Nord er Nord-Norges største privateide bilkonsern, og har forhandlere og verksted i Tromsø, Finnsnes, Harstad, Sortland, Svolvær, Leknes, Bodø, Mo i Rana og Mosjøen

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.