Tromsø ASVO
Gå til

JOBBER PÅ JEKTA: Ruben Wilsgård Olsen (23) og Rune Thomas Bakkland (45) 

Slik gjør Ruben (23) og Rune (45) Jekta til et triveligere sted å være

Sammen med tre andre arbeidstakere fra Tromsø ASVO, gjør Ruben Wilsgård Olsen (23) og Rune Thomas Bakkland (45) en viktig jobb for å holde kjøpesenteret ryddig og trivelig for både ansatte og besøkende.

– Vi er her to dager i uka, og jobben vår går ut på å koste småsøppel, og holde det reint og ryddig i både parkeringsanlegget, på lagrene, varemottakene og inne i senteret, forteller Bakkland.

Han og Olsen er ett av to team som rullerer på serviceoppgavene som Tromsø ASVO har levert til Jekta Storsenter siden mars 2018.

– Det er ganske mye jobb, men vi har lært oss hvor det trengs å ryddes, og vi blir mer og mer kjent på senteret, forteller serviceteamet.

JOBBER HARDT: To dager i uka står Rune Thomas Bakkland (45) og Ruben Wilsgård Olsen (23) på for å gjøre Jekta til et enda triveligere sted å være.  

Hyggelig miljø

For Jekta Storsenter betyr Tromsø ASVOs tjenester mye.

– Å ha Tromsø ASVOs serviceteam her gir våre egne vaktmestere tid til andre oppgaver, sier driftsleder André Hellvig på Jekta Storsenter.

ANBEFALER: Driftsleder André Hellvig på Jekta Storsenter anbefaler Tromsø ASVOs servicetjenester til andre bedrifter. Selv er han veldig fornøyd med jobben de gjør på senteret.  

 

– De hjelper oss med å holde senteret ryddig ved å fjerne søppel, og rydde unna handlevogner. Det er ikke alle som er så flinke til å plukke opp etter seg, og da er det fantastisk å få hjelp fra Tromsø ASVO til å skape et hyggelig og fint miljø her på Jekta, sier han.

Anbefales

Hellvig forteller at de tidligere brukte mye tid på oppgavene som Tromsø ASVO nå tar seg av, og at de så at de trengte hjelp.

– Omtrent samtidig tok Tromsø ASVO kontakt med oss, og det passet helt perfekt! Nå håper vi å etter hvert kunne utvide avtalen til å gjelde enda flere dager, fortsetter han.

– Vi anbefaler virkelig Tromsø ASVOs servicetjenester til andre bedrifter. De utfører oppgavene etter planen, og det er aldri noe tull.

Mange oppgaver

Tromsø ASVOs serviceavdeling gjør en rekke arbeidsoppgaver i Tromsø, derav søppelplukking i sentrum kanskje er den mest kjente, og mest synlige oppgaven. I tillegg henter, sorterer og leverer de el-avfall fra byens matvarebutikker, tømmer og vedlikeholder Fretex-bokser, tømmer avfallsbokser og rydder på busstraseer, rydder og vedlikeholder Remiks’ returpunkter, gjør makuleringsjobber og har avfalls- og servicetjenester for helsebygg, blant veldig mye annet.

RYDDER: En av Tromsø ASVOs mest synlige oppdrag er ryddingen i sentrumsgatene. Arbeidstaker Bent-Hugo Mortensen bruker rullator når han er ute og holder gatene rene.  

 

– Vi ønsker at de av våre arbeidstakere som vil, skal kunne jobbe ute i samfunnet. De som jobber på Tromsø ASVO gjør godt og viktig arbeid for byen vår, sier tilrettelegger Tom Roger Aglen ved Tromsø ASVO.

– Når vi får nye oppdrag, som dette på Jekta, kartlegger vi først om det er fysisk riktig for oss, og om vi har arbeidstakere som kan, og ønsker denne type arbeidsoppgave. Vi startet så opp med en prøveperiode på 2-3 måneder, og nå har vi en fast avtale her på Jekta som gjelder så lenge vi og Jekta ønsker det. For arbeidstakerne våre er det flott å opprette en kontinutet, slik at de blir kjent på plassen og kjent med oppgavene, forteller Aglen videre.

Trives på jobb

Både Ruben Wilsgård Olsen og Rune Thomas Bakkland setter stor pris på jobben på Jekta Storsenter.

VOGNER: En av Ruben Wilsgård Olsens arbeidsoppgaver på Jekta Storsenter er å samle, og sette på plass handlevogner. Her med salgs- og markedsansvarlig i Tromsø ASVO, Frank Olsen.  

 

– Jeg trives godt her, har gode kollegaer og treffer venner, forteller Ruben Wilsgård Olsen.

– Og så blir det mye gåing – det er et stort senter vi snakker om, legger Bakkland til.

– Dette er et trivelig og åpent miljø å jobbe i, med en stor stab. Vi blir som en del av vaktmester-teamet på senteret, fortsetter han.

Flere plasser

Nylig ble det kjent at Tromsø ASVO har fått tildelt 12 nye VTA-stillinger, etter at man i statsbudsjettet for 2019 har økt antallet varige tilrettelagte arbeidsplasser (VTA) på landsbasis med 1000 plasser. 

– Det gjør det mulig for oss å gi arbeid til minst 12 nye kollegaer, og ta imot enda flere oppdrag, sier Aglen.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.