SMAK Nordnorsk matfestival
Gå til

FEST FOR BARNA: Lørdag 21. september er det bare å finne fram kostymer, kasseroller og kjøkkensleiver og bli med å gå i skrangletog under Smak - nordnorsk matfestival. 

Smak lager fest for barna – bli med på skrangletog!

Finn frem kokkeluer og leke-kjevler! Smak – nordnorsk matfestival inviterer alle byens barn til å slå seg løs i skrangletog.  

Det blir musikk, det blir ansiktsmaling, det blir sjonglering og sirkus når skrangletoget har avgang lørdag under Smak – nordnorsk matfestival.

- Vi håper det kommer mange barn og så håper vi mange har lyst å kle seg ut, for da blir det et skikkelig morsomt tog, sier Natalie Lorentzen, prosjektleder i Smak – nordnorsk matfestival.

Tidlig oppe

Festivalen er allerede populær blant barnefamilier, men med skrangletoget håper festivalen å trekke enda flere barn til sentrum.

- Hvert år er det mange små barn i Storgata allerede før bodene åpner klokken 10.00. Nå har vi laget et tilbud til dem som er oppe tidlig og som gjerne vil ha litt barnevennlig moro, sier Lorentzen.

FARGERIK: Bjørn har kledd seg ut som ei gulrot. Har du en god ide til et mat-kostyme? 

Toget går klokken ti

Lørdag er det oppmøte på Stortorget, ved festivalteltet, klokken 10.00.

­- Der kan barna få ansiktsmaling, forteller Lorentzen.

Omtrent klokken 10.15 går toget. Da skal alle gå fra Stortorget og langs kaia forbi Kystens hus og så avsluttes det på Skansen med et skikkelig show fra Kulta.

­- Kampen Janitsjar spiller i toget, så det blir et skikkelig staselig tog. I tillegg skal Kulta være med og lage action og sirkus i toget. Når vi er fremme på Skansen kan alle få med seg ei forestilling med Kulta som blir kjempekul, forteller Lorentzen.

Les også: SMAK med ambisiør satsing: Vil bli verdens reneste matfestival

SJEFSKOKK: Petter (3) har funnet fram kokkelue og forkle og sammen med kosekatta er han klar for å gå i tog.  

Kostymefest

Arrangementet passer slik at alle familier som deltar fint rekker bort til Veita der Barnas Smak-festival starter klokken 11.00.

- Vi ønsker at Smak – nordnorsk matfestival skal være for både voksne og unge. Det er en kjempefin arena for familien og skrangletoget er noe morsomt man kan gjøre sammen, sier Natalie.

Hun skal selv stille i toget sammen med datteren på ti år, og de har planer om å kle seg ut som gris og sau.

- Vi håper at det er mange barn som har lyst å kle seg ut, da får vi et skikkelig stemningsfullt og morsomt tog, sier Lorentzen.

Skrangletoget arrangeres lørdag 21. september klokken 10.00 på Stortorget i Tromsø.

LAGER LYD: Josefin har kjøkkensleiv og er klar for å skrangle på kasserollen og lage masse lyd.  

Her er programmet for skrangletoget:

  • 09.45: Ansiktsmaling for de som måtte ønske det
  • 10.00: Kampen Janitsjar ankommer torget
  • 10.15: Kampen Janitsjar spiller opp til avmarsj. Toget går til Skansen
  • 10.30: Forestilling med Kulta på Skansen

SHOW: Skrangletoget avsluttes med et skikkelig kult show med Kulta på Skansen.  

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.