Nordbyen Boliger
Gå til

FULL FART: Petter Mørch, Sunniva Andreassen og Elling (2) elsker at de ikke trenger å planlegge hva de skal finne på. De går bare ut døra, så er det uendelig mange muligheter.  

Elling (2) vokser opp i leilighet nært sentrum – det mener foreldrene gir flere fordeler enn ulemper

Sunniva Andreassen, Petter Mørch og Elling (2) har valgt å leve familielivet i ei sentrumsnær leilighet. De elsker at de kan utforske byens kulturliv og at de sparer penger på at de ikke trenger bil. – Mange tror det er ulemper ved å bo sentrumsnært, men de glemmer alle mulighetene, sier paret.

– Mange tror barna blir kjørt ned med det samme de går ut døra, forteller paret.

Sunniva Andreassen (29), Petter Mørch (29) og Elling (2) bor i ei leilighet like bak Strandskillet, kun to minutter fra Storgata.

De har bodd nært sentrum i tre år og har ingen ønsker om å flytte.

Samboerparet opplever at mange tror det er bare negativt å bo i sentrum, men selv kunne de ikke vært mer fornøyd.

MYE FINT: Petter, Sunniva og Elling opplever, i motsetning til hva mange tror, at det er lite trafikk og lite støy i sentrum. De farter rundt på forestillinger og utstillinger og utforsker parker. 

­– Dette er ei veldig stille gate og det er veldig lite trafikk. Vi kan bare gå ut døra, og så finner vi alltid noe spennende å gjøre. Vi trenger ikke å planlegge å dra et sted, vi har alt i gangavstand, sier Sunniva.

Paret flyttet inn i leiligheten før de fikk barn, men ser ikke på det å ha barn og å bo i sentrum som en motsetning.

– Det er mange misoppfatninger om å bo i sentrum. Mange tror det er mye støy, men vi sover med alle vinduer åpne. Jeg tror de som bor nært flyplassen har mer støy. Mange tror også det er mye trafikk og kriminalitet i sentrum, men det er det ikke. Det er jo heller ikke sånn at vi går ut og leker i Storgata. Sentrum har mye mer å by på, sier Petter.

Les også: 8 grunner til å velge nordbyen.

Nytt prosjekt

Helt nord i sentrum planlegges det nå et nytt boligprosjekt. Nordbyen boliger består av 48 leiligheter, fordelt på 2-roms, 3-roms og 4-roms.

NYE LEILIGHETER: I Nordbyen skal det bygges 48 nye, moderne leiligheter mellom Forsøket og Erik Vangbergs gate. Der skal også områdene rundt få et skikkelig løft.  

 

Der skal uteområdene få et løft, slik at barnefamilier har fine lekemuligheter. Boligblokkene ligger mellom Forsøket og Erik Vangbergs gate.

­– Rett ved blokkene er det tegnet inn nærlekeplasser. I tillegg er det en kvartalslekeplass som skal oppgraderes. I dag er det blant annet en basketballbane der. Vi skal bytte ut noe der og så vil det også komme noe nytt. Det kommer til å bli veldig fint, sier Stig Nilsen i Nordbyen boliger.

Flere fordeler enn ulemper

Petter og Sunniva opplever at det er langt flere fordeler enn ulemper med å bo så sentralt. Det er ingen grunn til å avfeie sentrum dersom man er på boligjakt.

RIKERE: Sunniva opplevde at hun fikk en rikere barseltid ved å bo så nært sentrum.  

 

– Vi har alltid vært glad i å utforske kulturlivet og liker å gå på forestillinger og utstillinger. Det er jo et veldig rikt kulturliv i Tromsø, og det kan vi virkelig oppleve når vi bor så sentrumsnært. Snart skal vi på konsert, og det er bare to minutter unna. Det er fint at alt er så tilgjengelig, sier Sunniva.

De tar med Elling til biblioteket og til de ulike museene i byen og til leketilbudene på Veita eller Tromsø sport- og eventsenter.

– Og så synes jeg at jeg fikk ei rikere barseltid. Da Elling var baby trengte jeg ikke sette meg i bilen og finne en plass å dra. Jeg kunne bare gå rett ut døra og se hva som rørte seg i byen, sier Sunniva.

– Nå setter vi pris på at det også er store muligheter for fysisk utfoldelse. Jeg pleier å si at vi bor ved Kongeparken. Vi har også Alfheimparken like ved, og så er det heller ikke langt til Charlottenlund eller Telegrafbukta, sier Petter.

Les også: Marion (69) tok et boligvalg hun ikke angrer: – Nå føler jeg meg friere.

Sparer mye penger

En av tingene Sunniva er mest fornøyd med er at de ikke har bil.

– Vi har ikke behov for bil i det hele tatt. Jeg jobber på sykehuset og Petter på Mortensnes, og det er gode bussforbindelser. Dersom vi hadde bodd på Kvaløya, så tror jeg vi måtte hatt bil, men det trenger vi ikke i sentrum. Det er stort pluss og i tillegg sparer vi ganske mye penger på det, sier hun.

KOS: I stedet for å bruke tid på snømåking og husmaling, bruker familien tid på lek – både innendørs i sentrum og utendørs i de sentrumsnære parkene.  

 

Familieforøkelse betyr ofte at man trenger en litt større bolig. Mange drømmer kanskje om en enebolig, men det gjør ikke Sunniva og Petter.

– Enebolig er dyrt. Man må styre med husmaling, plenklipping, snømåking. Her har vi dugnad en gang i året og bruker kanskje 10 minutter på snømåking når det trengs. For vår del er ikke enebolig den største drømmen, fordi det kommer så mange utgifter med et huskjøp. Jeg kunne godt bodd i byen hele tiden. Her har vi gatefest og vi er heller ikke det eneste paret med barn, sier Petter.

Smart

I det nye boligprosjektet Nordbyen boliger er både boligene og uteområdene godt tilpasset småbarnsfamilier.

NORDBYEN BOLIGER 

 

– Begge blokkene har heis og alle leilighetene har trinnfri innganger, noe som gjør det lettere om man har barnevogn. Alt er tatt hensyn til og vi har smarte romløsninger, sier Stig Nilsen i Nordbyen boliger.

I tillegg legger Nordbyen boliger vekt på å få et fint miljø i utearealene.

– Det blir sittegrupper, benker og godt planlagt grøntområde slik at det blir skikkelig fint å oppholde seg der både på finværsdager og de dagene det ikke er godvær. Vi har fått veldig god respons på boligprosjektet hittil og vi føler at dette kommer til å bli veldig bra for Nordbyen, sier Nilsen.

Lær mer om Nordbyen:

  • Nordbyen består av 48 leiligheter, derav 27 er 2-romsleiligheter, 9 er 3-romsleiligheter og 12 er 4-romsleiligheter.
  • Det er mulighet for å kjøpe garasjeplass, og det legges også opp til både innendørs og utendørs sykkelparkering.
  • Det blir heis til alle etasjer.
  • Borealis arkitekter og Steni Eiendom AS står bak prosjektet.
  • Prosjektet skal bygges mellom Forsøket og Erik Vangbergs gate.
  • Byggestart er beregnet til nyåret 2020, og boligene skal etter planen stå ferdige i 2021.
  • Salgsstart var 27.juni 2019
  • Vil du vite mer? Besøk https://www.nordbyenboliger.no/, eller ta kontakt med megler Trond-Erling Jensen på 982 80 882.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.