Mediehuset iTromsø
Gå til

Konkurransen fikk fart på skrivinga – nå vil Ron Røstad jobbe mer med noveller

Ron Røstad er allerede kjent som engasjert byutviklingspaltist. Nå er han av åtte finalister i Novellecup, med et selvopplevd drama fra et akuttmottak.

Jevnlig kan man lese Ron Røstad i iTromsøs spalte «Fra sidelinja», der han mener mye om byutvikling og sentrum. Men mange vet kanskje ikke at Røstad har en kunstfaglig bakgrunn og gikk forfatterlinja på universitetet fra 2008-2010. Og da iTromsø lanserte novellekonkurransen Novellecup så han sitt snitt til å jobbe mer med egne tekster.

Nå er Røstad plukket ut som en av åtte finalister i Novellecup, som er Nord-Norges største novellekonkurranse. Totalt kom det inn 152 noveller til konkurransen.

Fant gammel tekst

- Jeg skrev ei novelle i 2006, som var på trykk i «Signaler», og så har jeg ikke gjort så mye etter det. Men jeg har holdt på å skrive i minst 20 år. Jeg hadde en tekst som var halvferdig, så da jeg først leste om Novellecup bestemte jeg meg for å bruke den teksten som utgangspunkt, forteller Røstad.

Å jobbe med den halvferdige teksten har vekket til liv gamle skrivelyster hos Røstad.

- Det var egentlig ganske morsomt å begynne å skrive igjen. Stoffet må tvinges inn i en boks og så kommer det fram noen ting som ikke var der. Å skrive denne novellen ga meg lyst til å gjøre dette med andre notater jeg har liggende, sier Røstad.

Frykt

Hans novelle «På akutten» handler om en medisinsk nødsituasjon i Berlin.

- På overflaten handler det om å være på legevakten i et fremmed land. Det er kanskje en frykt mange har, at noe akutt skjer når det passer dårligst. I tillegg er jo akuttavdelingene litt skremmende, for der ser man jo alt som kan skje med folk, sier Røstad, som forteller at det han skriver om i novellen er selvopplevd.

Første runde i Novellecup varer til mandag 21. oktober. Da blir det klart hvilke noveller som går videre til neste runde.

LES NOVELLEN: Ron Røstads novelle «På akutten» kan du lese her. 

Vinneren av Novellecup kåres fredag 8. november som en del av litteraturfestivalen Ordkalotten. Da skal det være et eget arrangement på Storgata Camping som er åpent for alle. Vinneren får en premie på 50.000 kroner, gitt av Sparebank1 Nord-Norge.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.