Mediehuset iTromsø
Gå til

Sandra (29) skildrer 60-tallets Tromsø – plukket ut til finale

Sandra Marie Kristiansen har skrevet ei novelle om noen dramatiske timer i ei ung kvinnes liv i Tromsø på 60-tallet. Nå er hennes første tekst løftet opp som en av de beste av de 152 novellene som ble sendt inn til Novellecup.

Mediehuset iTromsø arrangerer Novellecup, som er Nord-Norges største litteraturkonkurranse. Det har kommet inn 152 noveller og nå er åtte noveller plukket ut til konkurransen. Novellene konkurrerer mot hverandre og den med flest stemmer vinner til slutt 50.000 kroner.

Om en måned er Sandra Marie Kristiansen ferdig med medisinstudiet. Hun jobber samtidig som legevikar på fulltid og har en baby hjemme, likevel finner hun alltid tid til sin hobby – å skrive skjønnlitterære tekster. Hun har aldri ført gitt ut noe eller fått noen av tekstene sine publisert. Men da Novellecup ble lansert, øynet hun en mulighet.

- Jeg fikk høre om konkurransen bare noen dager før fristen gikk ut, og trodde først det ble for kort tid til å levere noe. Men jeg satt meg ned og skrev og sendte inn. Og så er det utrolig gøy å bli plukket ut som en av finalistene, sier Kristiansen.

Liker deadlines

Hun synes det er spennende at en konkurranse som Novellecup er lansert.

- Det gjør at man har noe konkret å jobbe mot. Jeg tror det er flere som meg, som ikke har gitt ut noe tidligere, som synes det er spennende å ha en deadline. Så jeg håper det kommer flere slike konkurranser, sier hun.

Hennes novelle «Maria» handler om noen timer i livet til ei ung kvinne i Tromsø på 60-tallet.

- Man får følge Maria og får et glimt inn i hennes liv. Det handler litt om å bli voksen og litt om en resignasjon over at livet ble som det ble, sier Kristiansen.

Ikke samtidsnovelle

Det var litt tilfeldig at det ble 60-tallet som ble bakteppet for hennes novelle.

- Samtidig ønsket jeg ikke å skrive en samtidsnovelle om rute 20-bussen på vei til byen og jeg ville heller ikke skrive om krigen. Jeg har besteforeldre som bodde i Tromsø på 60-tallet, så jeg er nok litt inspirert av det. Jeg fikk innspill fra bestemoren min om hvilke kafeer som fantes på den tiden, forteller Kristiansen.

Nå er hun spent på hvordan det vil gå med hennes novelle i konkurransen.

- Jeg har ingen forventninger om at jeg kommer til å vinne. Bare det å bli plukket ut til finalen er en fin anerkjennelse, og jeg kommer til å fortsette å skrive, sier hun.

LES NOVELLEN: Sandra Marie Kristiansens novelle «Maria» kan du lese her.

Vinneren av Novellecup kåres fredag 8. november som en del av litteraturfestivalen Ordkalotten. Da skal det være et eget arrangement på Storgata Camping som er åpent for alle. Vinneren får en premie på 50.000 kroner, gitt av Sparebank1 Nord-Norge.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.