Første runde stemte nærmere 5.000 i Novellecup – sjekk hvem som har gått videre til runde to

Mange stemmer og nesten 20.000 sidevisninger - det har vært et enormt engasjement i Novellecup. Nå er det klart hvilke fire noveller som skal konkurrere om finaleplassen.

- Det har vært utrolig mange som har stemt og har lest de ulike presentasjonene av forfatterne. Jeg hadde ikke trodd at litteratur skulle bli slik en klikkvinner, sier iTromsøs sjefredaktør Stig Jakobsen.

Det er iTromsø og Ordkalotten som arrangerer Novellecup. Det er Norges største litteraturkonkurranse og vinneren får 50.000 kroner, gitt av Sparebanke1 Nord-Norge. Da konkurransen ble utlyst kom det inn 152 noveller og en jury har plukket ut åtte noveller som nå er med i Novellecup.

I runde én av Novellecup kunne man stemme på åtte noveller. Til sammen kom det inn nærmere 5.000 stemmer og opp mot 20.000 har vært inne og fulgt med på konkurransen.

Da fristen gikk ut mandag ble det klart at disse går videre til neste runde:

  • Novellen «Maria» av Sandra Maria Kristiansen fikk nesten 2.000 stemmer.
  • Novellen «Mor og jeg» av Kristin Hauge
  • Novellen «Komme inn, for å hente deg ut» av Bob Lund McNab
  • Novellen «På akutten» av Ron Røstad

STEM: Her kan du lese novellene og stemme

Røk ut med nest flest stemmer

Det betyr at novellen som fikk nest flest stemmer av alle novellene ikke får gå videre. «Er du våken?» av Ida Caspersen Ramberg fikk også nærmere 2.000 stemmer.

For de som har fulgt konkurransen nøye, så var duell nummer to intenst spennende å følge med på. Det var i løpet av uken rundt ti stemmer som skilte novellene «Mor og jeg» mot «Å sulte» av Sigbjørn Skåden. Til slutt var det altså «Mor og jeg» som akkurat klarte å få flest stemmer.

Når runde to går av stabelen ser duellene slik ut:

  • «Maria» skal konkurrere mot «Komme inn, for å hente deg ut»
  • «Mor og jeg» skal konkurrere mot «På akutten».

Snart finale

Runde to i Novellecup pågår fram til onsdag 30. oktober klokken 14.00. Da blir det klart hvilke to noveller som går videre til finalen og dermed er et steg nærmere premien på 50.000 kroner.

Hold av fredag 8. november, for da kåres vinneren. iTromsø og Ordkalotten presenterer vinneren på et eget arrangement på Storgata Camping klokken 20.45. Arrangementet er gratis og åpent for alle.

Samme kveld kan du også oppleve iTromsøs sjefredaktør Stig Jakobsen i samtale med Dag Solstad og evig populære Slampoesi.

Forfatterne

Her kan du lese mer om forfatterne som er med i Novellecup runde to:

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.