Kun få stemmer avgjorde i Novellecup – sjekk hvem som er i finalen

Tusenvis av stemmer har kommet inn og det har vært jevnt helt fram til siste slutt. Nå er det klart at Sandra Marie Kristiansen og Kristin Hauge er i finalen.

Totalt har det kommet nesten 17.000 stemmer i Novellecupens runde to. De to duellene har vært neglebitende spennende å følge med på. Hvilke noveller som har tatt ledelsen endret seg gjennom hele runden og tidvis var det bare noen få stemmer som skilte.

Slik ble resultatet:

  • I duellen «Maria» av Sandra Marie Kristiansen mot «Komme inn, for å hente deg ut» av Bob Lund McNab fikk novellen «Maria» flest stemmer og går videre til finalen.
  • I duellen «Mor og jeg» av Kristin Hauge mot «På akutten» av Ron Røstad fikk novellen «Mor og jeg» flest stemmer og går videre til finalen.

Onsdag formiddag ledet Ron Røstad med flere hundre stemmer. 30 minutter før runde to ble avsluttet var det bare tre stemmer som skilte Kristin Hauge og Ron Røstad. Til slutt vant Kristin Hauge med 34 stemmer.

Duellen mellom Sandra Marie Kristiansen og Bob Lund McNab har også vært særdeles spennende. De to har lenge hatt ganske likt antall stemmer, men onsdag har svært mange vært inne og stemt. På morgenkvisten ledet McNab med flere hundre stemmer, men bare noen få timer senere hadde det snudd. Kristiansen tapte ledelsen en stund, men de siste par timene trakk hun fra og klarte å sikre seieren.

Så mange stemmer fikk de:

  • Sandra Marie Kristiansen fikk i runde to 6.328 stemmer.
  • Bob Lund McNab fikk 5.917 stemmer.
  • Kristin Hauge fikk 2.271 stemmer.
  • Ron Røstad fikk 2.237 stemmer.

Fredag 1. november klokken 09.00 starter finalerunden.

I siste runde vil man ikke kunne se hvor mange som har stemt på finalistene. Hvem som stikker av med seieren og 50.000 kroner avsløres fredag 8. november klokken 20.45 – da har iTromsø og Ordkalotten et arrangement på Storgata Camping. Arrangementet er gratis.

Novellecup er Norges største litteraturkonkurranse og arrangeres av iTromsø og Ordkalotten. Til konkurransen kom det inn 152 noveller og en jury plukket ut åtte noveller som skulle konkurrere mot hverandre. Vinneren av Novellecup får 50.000 kroner, gitt av Sparebank1 Nord-Norge.

Nysgjerrig på finalistene? Les mer om dem her:

FINALIST SANDRA MARIE KRISTIANSEN: Sandra (29) skildrer 60-tallets Tromsø – plukket ut til finale

FINALIST KRISTIN HAUGE: En bisarr mor-datter-affære vekket juryens begeistring

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.