Mediehuset iTromsø
Gå til

iTromsø søker journalister til ny satsing – dette er en sjelden mulighet

Det er ikke ofte det lyses ut stillinger som krimjournalist eller næringslivsjournalist, men med iTromsøs nye satsing er dette en sjelden mulighet til å få en av de mest spennende jobbene som finnes.

Mediehuset iTromsø har noen svært spennende stillinger ledige. Vi søker etter en krimjournalist, en næringslivsjournalist og en vaktsjef.

Mediehuset iTromsø er byens eldste avis, og ble stiftet i 1898. Det er ei avis med lang og interessant historie. De siste årene har avishuset opplevd enorm vekst, og i 2018 kunne vi vise til vårt beste økonomiske resultat på 121 år. Nå ønsker vi å satse på utvalgte felt.

Krimjournalist

iTromsø opplever en stadig økende interesse for krimstoff blant våre lesere. Tromsø er en by der det skjer mye, og bare det siste året har vi blant annet jobbet tungt med narkosaken der to tromsøadvokater var blant de tiltalte, rettssaken mot tidligere fylkesmann Svein Ludvigsen, Fagereng-tragedien og dødsfallet på Vengsøy.

- Vi opplever at dette er saker som blir viktigere og viktigere for våre lesere, og derfor ønsker vi noen som er spesialister på dette området. Vi ønsker oss noen som kan faget, sier Stig Jakobsen, sjefredaktør og ansvarlig direktør i Mediehuset iTromsø.

Denne jobben krever at man håndterer alt fra åstedsrapportering og oppfølging av involverte til dekning av rettssaker og dommer.

- Krimjournaliststillinger utlyses svært sjelden, så det er ikke så ofte en slik mulighet kommer.  Vi håper noen griper denne sjansen, sier Jakobsen.

Satser på næringsliv

iTromsø er ikke redd for å satse nytt, og vi har blant annet ei kultursatsing som vi er svært stolte av. Nå ønsker vi å styrke avisa innen næringslivsjournalistikk.  

-  Saken om restauranten Steakers som måtte legge ned er vår nest mest leste sak bak betalingsmur i år, og vi ser at tromsøfolk er enormt opptatte av hva som rører seg i byen. Næringsliv er et område der vi har vært for dårlige. Vi ønsker å satse ordentlig, slik at vi kan følge dette feltet tettere, sier Jakobsen.

Målet er å bli bedre innen flere næringer som for eksempel sjømat, bolig, teknologi, samt nye bedrifter og konkurser.

- Vi søker etter noen som har erfaring innen økonomi – enten i form av relevant bakgrunn som næringslivsjournalist eller noen som har økonomisk utdannelse, sier Jakobsen.

Action på desken

Den tredje stillingen som er lyst ut, er som vaktsjef på desken. Våre vaktsjefer har ansvaret for å produsere papiravisa og for nettpubliseringene. De jobber tett sammen og sørger for at iTromsø er best og raskest på løpende nyheter.

- Vaktsjefen vi søker bør ha etikken i ryggraden, ha utpreget digital forståelse, være rask i vendinga og hurtig kunne treffe beslutninger når det smeller. Dette er en jobb for folk som liker action, sier Jakobsen.

På desken jobber teamet i turnus.

- Arbeidsmiljøet i redaksjonen er hektisk og kreativt, og hele redaksjonen består av 24 engasjerte medarbeidere, pluss tilkallingsvikarer. Vi holder til i en by med to store aviser – iTromsø og Nordlys – og det er sterk konkurranse. Det gjør at pulsen er adskillig høyere hos oss enn i de fleste andre byer og redaksjoner, sier Jakobsen.

Mediehuset iTromsø holder nå til midt i Tromsø sentrum, i nye lokaler.

Synes du det høres fristende ut å jobbe sammen med oss? Ta kontakt med sjefredaktør og administrerende direktør Stig Jakobsen på stig@itromso.no.

Søknadsfristen er mandag 16. desember.

FULL UTLYSNINGSTEKST: Her finner du stillingsbeskrivelsene

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.