Atracco
Gå til

HARDTARBEIDENDE: Arbeidsteamet i Atracco har gitt alt for å komme i gang igjen etter storbrannen på Skattøra i august 2019.  

Hele byen kunne se storbrannen på Skattøra – nå har Atracco åpnet for bilvraking igjen

Produksjonshallen og lageret brant ned i storbrannen i august i fjor. Etter et halvår med intens jobbing er Atracco tilbake i full drift og har nå store planer om å utvide driften.

Brannen herjet på det som var Troms bildelsenter i august i fjor. Røyken lå svart over store deler av Tromsø og kommunen måtte sende ut tekstmelding til alle innbyggerne om å lukke dører og vinduer. Atracco – det som tidligere het Troms bildelsenter – ble hardt rammet. Bare flaks gjorde at ikke ansatte ble skadet da en høytrykkspyler eksploderte en fredag ettermiddag.

- Det var 35 antenningssteder i produksjonshallen etter at diesel ble slengt ut i eksplosjonen.  Heldigvis ble ikke de to som var på jobb truffet, forteller Bjarte Kaldestad, daglig leder i Atracco.

BRANT NED: Produksjonshallen brant ned og Atracco mistet alt av varelager.   Foto: Bjarte Kaldestad

 

Ville ikke gi opp

På kort tid brant produksjonshallen ned. Bedriften mistet alt de hadde på varelageret og arbeidsstedet sitt. Det så dårlig ut for selskapet. Men de ansatte bestemte seg raskt for at de ikke ville gi opp.

- Vi hadde to valg; enten kunne vi legge oss ned og synes synd på oss selv eller så kunne vi stå på og jobbe hardt for å sikre arbeidsstedet vårt. Vi har et utrolig godt team og så er vi en del av et konsern. Sammen bestemte vi oss for å fortsette driften. Allerede mandag etter brannen var salgsteamet på jobb, forteller Kaldestad.

Selskapet har tatt imot biler til vraking og drevet med delebilsalg i Tromsø helt siden 2001, og har holdt til på Skattøra siden 2005. I 2013 skiftet de navn fra Troms bildelsenter til Atracco da de ble kjøpt opp av det svenske konsernet.

Ny hall

I løpet av høsten har Atracco fått satt opp en midlertidig produksjonshall på tomta. Til tross for at det har vært enormt mye snø og kulde i november, fikk de den ferdig like før jul. Og 2. desember kunne de feire med at produksjonshallen var tilbake og de var i drift igjen.

- Nå tar vi imot gamle biler og vrak igjen. Det føles veldig godt å være i gang igjen. Vi har klart å komme oss på beina uten at noen har blitt sagt opp eller permittert, sier Kaldestad.

På den store tomta der den nedbrente hallen sto, står det nå tett i tett med bilvrak. Mens Atracco har ventet på å få ferdig den midlertidige hallen for å kunne jobbe med bilvrakene, har det samtidig hopet seg opp med biler som har blitt levert inn. Nå skal de ansatte legge inn et ekstra gir for å få unna alle bilene.

- Fremover skal vi jobbe doble skift for å fylle opp lagerhyllene vi har og få tatt unna alle bilene, slik at vi raskest mulig kommer oss på normalnivå, sier Kaldestad ivrig.

Blir dobbelt så store

Atracco har i høst også jobbet med langsiktige og permanente planer. For da røyken hadde lagt seg etter brannen måtte de finne ut hva de skulle gjøre.

- Egentlig skulle det settes i gang byggearbeider mandagen etter brannen. Vi hadde behov for mer plass og skulle få et eget lagerbygg. Heldigvis fikk vi stoppet det arbeidet. Når vi nå skal bygge opp en produksjonshall, så ønsker vi å utvide. Det skal bli en ny og morderne hall som blir dobbelt så stor, sier Kaldestad.

 

Atracco Tromsø er en av få bilvrakmottak i hele Nord-Norge. Årlig tar de imot 2.000 biler. I tillegg til utvidelsen av anlegget skal selskapet utvide staben og øke fra syv til ti ansatte.

Konsernet Atracco er svensk og de ser store muligheter – ikke bare i Tromsø, men i hele Norge. Til våren åpner de det som skal bli et av Norges største anlegg for bilvrak i Moss.

På anlegget i Tromsø kunne de ikke vært mer fornøyde etter å ha jobbet knallhardt med å få bedriften opp på beina etter den store brannen.

-  Det er utrolig bra at vi har fått opp denne midlertidige hallen fram til at vi får en ny produksjonshall. Noen sa til meg; «Dere kan ikke drifte i telt midt på vinteren», men vi får dette til og jeg vil rose alle i teamet for den utrolige innsatsen de har lagt ned denne høsten, sier Kaldestad.

Atracco Tromsø holder til i Ringvegen 90 på Skattøra.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.