Mediehuset iTromsø
Gå til

Nå blir det ei uke med sjømatfeber i byen – sjekk hvilke restauranter som deltar på Sjømatuka

13 utvalgte restauranter deltar på Sjømatuka. I løpet av ei uke får du en unik mulighet til å spise det beste som finnes av sjømat og hvert spisested byr på sin egen unike rett.

Sjømatuka arrangeres fra 24. februar til 28. februar. Denne uka vil 13 restauranter tilby hver sin unike sjømatrett. Dermed får Tromsøs befolkning en mulighet til å spise det ypperste av sjømat – og det i den aller beste sjømatsesongen. Det er nemlig nå sjømaten er på sitt beste.

En av restaurantene som deltar er Fiskekompaniet.

- Vi ønsker å være med å løfte fram sjømat og vi håper at denne uka kan få flere til å spise mer sjømat. Det er spesielt fra februar at den ferske sjømaten er på sitt beste fordi havet er på det rikeste, sier Anders Blomkvist.

 

Nå holder fersk fisk og skalldyr den høyeste kvaliteten og denne tiden blir regnet som toppsesong for blant annet skrei, torsk, reker, kveite, sei, blåskjell, kamskjell og brosme.

Oversikten over alle spisestedene som er med på Sjømatuka, finner du nederst i saken.

Færre spiser sjømat

Sjømatkonsumet synker stadig i Norge og har gjort det over flere år. Det er synd, syntes Blomkvist.

- Mange tenker på sushi når man sier sjømat. I Tromsø er vi flinke til å ta til oss nye trender, men jeg tror vi glemmer av de gode, gamle klassikerne. Som for eksempel fiskesuppe. Det er fortsatt like godt. Sjømat kan være flott og elegant, men det kan også være enkelt. Å spise fisk ligger dypt i røttene våre. Det er faktisk ikke ille å spise sjømat syv dager i uken, sier Blomkvist.

GLEDER SEG: Anders Blomkvist på Fiskekompaniet håper Sjømatuka får flere til å oppdage hvor godt det er med sjømat.  

 

På Fiskekompaniet finner man lekre retter som bakt kveite med hvitvinssaus, sopp, fennikel, eggeplommekrem, blåskjell og potet. De har også stekt torsk med rødvinssaus, bacon confit, savoykål og pastinakkpuré. Der får man ferske reker, kongekrabbe, fiskesuppe, østers og skreimølje. Hvilken rett som skal serveres under Sjømatuka er foreløpig ikke klart.

- Det vi serverer skal være fersk fisk. Sannsynligvis blir det en god skrei- eller torskerett til en god pris, sier Blomkvist.

Ny festival

Det er Mediehuset iTromsø som har tatt initiativet til Sjømatuka. iTromsø er mediepartner med den splitter nye festivalen Sjømatfest som skal arrangeres i mai. Der er nettopp målet å få flere til å spise sjømat. Sjømatuka i februar blir dermed et oppspark til Sjømatfest i mai.

- Vi jobber med å spre sjømatglede gjennom gode matopplevelser og vi synes Sjømatuka er flott. Det serveres fantastisk mye god sjømat på restaurantene i Tromsø og det kommer til å bli godt vist fram denne uka. Vi skal vise fram god sjømat under Sjømatfest, men man må snakke om sjømat hele året og ikke bare under festivalen, så vi håper mange tromsøværinger får seg et godt sjømatmåltid, sier Marit Rein, en av lederne for Sjømatfest.


Disse restaurantene er med på Sjømatfest:

 • Fiskekompaniet
 • Emmas drømmekjøkken
 • Arctandria
 • Skirri
 • Du Verden
 • Rå Sushi
 • Prelaten
 • Yonas
 • Nyt
 • Skarven
 • Huken Brygg
 • Lotus
 • Kaia

Et godt tips er å følge med på Facebook-arrangementet. Der vil det legges ut hvilke retter de ulike restaurantene skal servere under Sjømatuka.

LES MER: Facebook-arrangementet finner du her.

Lurer du på hva festivalen Sjømatfest er? Les mer om festivalen her.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.