Lexus kåret til beste bruktbil

I en fersk undersøkelse blir Lexus kåret til den mest driftssikre bruktbilen fra seks til 15 år.

Det britiske magasinet What Car har gjort en undersøkelse av bruktbiler, der de har rangert bilene etter hvor driftssikker de er i praksis. Lexus topper listen.

Selger hos Lexus Tromsø, Magnus Tønder Albertsen, er ikke overrasket over resultatet.

– Lexus er kjent for å lage biler med en helt unik driftssikkerhet. Det er også merket som år etter år topper kundetilfredshet-undersøkelser. Lexus er helt klart glimrende biler, både ny og brukt, sier Albertsen.

KJØP BRUKT: Lexus-selger Magnus Tønder Albertsen har mange gode bruktbiler til salgs i Troms og Finnmark.  

 

Se våre brukte Lexus hos Harila

Lexus CT får toppscore

Lexus CT får en pålitelighetsscore på 99,5 prosent. Det er høyest av alle de 31 merkene og 218 modellene som er med i testen. Oversikten gjelder biler som er fra seks til 15 år gamle.

I testen deler 18.119 bileiere sine erfaringer med bilen sin over en 12-månedersperiode. De rapporterer inn feil og mangler i løpet av det siste året.

«CT er kanskje ikke den mest spennende bilen å kjøre, men den er definitivt en av de mest pålitelige. For nyere biler opp til fem år gammel fikk den 100 % score for pålitelighet, og dette synker knapt etter hvert som den blir eldre.»

Bare 4 % av bilene hadde et problem, og det var alle relatert til batteriet. Alle bilene med problemer ble fikset samme dag. Gratis.

Lexus RX og Lexus IS

Studien gjelder biler som er fra seks til 15 år gamle. Til sammen omfatter den 31 merker og 218 modeller. Japanske bilmerker kommer klart best ut, og Lexus RX og Lexus IS havner også høyt oppe i testen.

Lexus RX får en pålitelighetsscore på 97,7 prosent. Kun fire prosent av forrige generasjons RX-eiere fortalte at bilene deres hadde hatt feil, og det eneste problemområde var eksosanlegget. Alle bilene kunne fortsatt kjøres, og problemet ble løst på en uke.

Av Lexus IS-eierne rapporterte 7 prosent feil. Det eneste området som ble berørt var hjul og dekk. Alle bilene kunne fortsatt kjøres, og ble fikset på samme dag.

Brukt Lexus hos Harila

Akkurat nå står det 12 brukte Lexus i salgslokalene til Harila på Skattøra. I tillegg har de brukt Lexus på flere av sine andre lokasjoner i Troms og Finnmark. Selger Magnus Tønder Albertsen forteller at han har flere biler på vei inn i butikk, blant annet to NX, én RX og én CT.

De aller fleste bilene som står hos Harila er veldig godt fulgt opp. De har vært gjennom alle servicer og har fått riktig vedlikehold helt fra de var ny.

Ifølge Albertsen er de typiske Lexus-kjøperne folk som er opptatt av at de kjøper kvalitet.

– Når du kjøper en brukt Lexus får du en fin blanding mellom kvalitet, komfort og eleganse. Her kan du gjøre mange gode kjøp.

SE OVERSIKT: Her finner du alle våre brukte Lexus.

Her er våre brukte Lexus:

Lexus IS 220 D Comfort: Her kan du se salgsannonsen til denne bilen.

Lexus IS 300h Nordic Edition: Her kan du se salgsannonsen til denne bilen.

Lexus CT 200h Comfort: Her kan du se salgsannonsen til denne bilen.

Lexus CT 200h F Sport: Her kan du se salgsannonsen til denne bilen.

Lexus NX 300h F Sport S: Her kan du se salgsannonsen til denne bilen.

Lexus IS 300h F Sport S: Her kan du se salgsannonsen til denne bilen.

Lexus NX 300hLuxury: Her kan du se salgsannonsen til denne bilen.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.