Obs Tromsø
Gå til

FYLL EGGET: Påskeegget kan fylles med alle dine favoritter.   Foto: Tom Benjaminsen, iNord

5 tips for å skape den perfekte påsken hjemme

Du får ikke lov å dra på besøk eller reise på hytta, men du kan likevel kose deg hjemme i påsken.  Her får du 5 tips til hvordan du kan skape en god påskefeiring.

Nysnøen ligger og frister til lange skiturer eller toppturer og varme solstråler gjør at det drypper fra taket. Likevel blir årets påske annerledes enn den til vanlig er.

Vi får ikke lov å reise på hytta dersom den ligger i en annen kommune, og vi får heller ikke lov å samles i grupper på flere enn fem.

På Obs i Tromsø gjør de likevel alt for å sikre at påsken kan bli så normal som mulig.

– Vi håper at folk kan ta seg en pause fra korona og kose seg sammen med sine nærmeste. Vi har alt du trenger for å sikre påskekosen, sier faghandelsjef Line Solstad hos Obs på Jekta Storsenter.

Les også: Slik gjør du påskehandelen trygg og god

BÅLKOS: Du trenger ikke dra på hytta for å kunne kose deg med bål. Hos Obs finner du alt du trenger for å sikre deg en strålende påske.   Foto: Tom Benjaminsen

 

5 påsketips fra Obs Tromsø

Obs Tromsø ønsker å gi sine fem beste tips for å skape god påskestemning hjemme.

1. Lek at du er på hytta

Bygg en borg i hagen eller i skogen og sett ut bålpanne eller en bærbar grill.

– Vi har turspader, bålpanne og bærbar grill, sitteunderlag, pølsepinner og alt du trenger for å skape skikkelig hyttekos i solveggen, sier Solstad.

PØLSEFEST: Tykke eller tynne, sterke eller milde, kjøtt eller vegetar - du finner alle sorter pølser i kjøledisken hos Obs.   Foto: Tom Benjaminsen, iNord

 

2. Vær husets pølsekonge

Det er enkelt å ta tronen som pølsekonge etter en handel hos Obs. Her finnes pølser i alle størrelser, eller med smak av ost, bacon eller chili. Når du ikke skal så langt avgårde, er det enkelt å finne en pølse for enhver smak.


– Vi har også vegetarpølser, og selvfølgelig den mest populære – grillpølsen. Hvis du heller ønsker burger eller noe annet på grillen, har vi også det.

LEKKERT: Lam hører påsken til, og det beste er at det gjerne lager seg selv. Med gode poteter og saftige grønnsaker er dette en favoritt hos mange.   Foto: Coop

 

3. Sett lammelåret på langtidssteking

Lam er påskemat nummer 1, og det finnes et hav av muligheter for å steke en saftig lammestek.

– Mitt beste tips er å sette lammelåret på langtidssteking mens du selv koser deg ute. Hvis du i tillegg kjøper ferdige fløtepoteter og en deilig saus, har du et perfekt påskemåltid som omtrent «gjør seg selv», forteller Line Solstad.

Hos Obs finner du også lys, servietter og friske blomster slik at du kan pynte et pent påskebord.

Se oppskrift: Langtidsstekt lammelår med fløtegratinerte poteter

FYLL EGGET: Sjokolade i alle former, marsipan og påskeskum vil glede mange.   Foto: Tom Benjaminsen. iNord

4. Ingen påske uten egg

I påsken er det populært å gi bort påskeegg, og hos Obs Tromsø kan du finne tomme egg i alle størrelser. Dette kan du fylle med sjokolade, påskemarsipan eller koselige aktiviteter.

Smågodt-hylla hos Obs er åpen, men du kan også finne søtsaker i alle varianter som selges innpakket. Det være seg sjokoladeegg, sjokoladeharer og kyllinger. Tursjokoladen Kvikk Lunsj er selvfølgelig også obligatorisk.

– Jeg skal selv kjøpe påskeegg til mine foreldre og fylle med sjokolade og Yatzy eller Svarteper! Vi må jo kunne ha litt tull, ler Solstad.

FAMILIEPÅSKE: Terningspillet Yatzy er populært hos både små og store.   Foto: Tom Benjaminsen, iNord

5. Lek og puslespill

Obs har en stor avdeling fylt med leker, aktivitetshefter, krimbøker, spill og puslespill.

– Hva er påsken uten påskekrim? Vi har en rekke krimbøker som du kan kose deg med. Mange av spillene er for hele familien, og Lego-eskene våre er også populære blant barn i alle aldre.

Fem handlevettregler for en trygg og god påskehandel

Obs Tromsø gjør sitt ytterste for å skape en trygg og god handel i denne tiden.

– Vi takker alle våre kunder som hjelper oss med dette. Selv om vi er i en spesiell situasjon, så ønsker alle vi på Obs at du skal få ei så fin påske som mulig, sier Solstad.

  1. Planlegg for en påske med familien, men det er fint om kun en person tar seg av handelen
  2. Ikke vent med å handle til siste mulige dag, så unngår vi at mange handler på en gang
  3. Vis hensyn – hold avstand
  4. Kjøp det du trenger til påsken – ikke mer
  5. Følg råd fra myndigheten og ta godt vare på hverandre

Obs har åpent fra klokka 8 om morgenen til klokka 22 om kvelden (lørdag 9-20).

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.