Einerhagen
Gå til

GULLSPILLER: Kevin Altidor fra Bahamas er en av Tromsø Storms store profiler.   Foto: Sportinord.no

Over 40 år med «kurvball»

I den planlagte bydelen Einerhagen vil aktivitet for alle være en kjerneverdi. Derfor samarbeider de gjerne med byens lag og foreninger.

På Langnes planlegges den nye, grønne bydelen Einerhagen mellom Ærfuglvegen og Rypevegen. Her skal det etter planen oppføres rundt 600 leiligheter, samt legges opp til gode uteområder, som muliggjør både rekreasjon, lek og ikke minst: aktivitet.

Aktivitet er noe som ligger Einerhagen, og prosjekteierne Arnestedet Eiendom, sitt hjerte nært. Derfor er det også viktig for dem å bidra til at lokale lag og foreninger i Tromsø kan drifte.

– Lag og foreninger er utrolig viktige for livskvaliteten til alle – både store og små, mener Even Liahjell i Arnestedet Eiendom.

Les også: I denne bydelen skal det bli godt å bo - både med og uten bil

Preben Strende er en av Tromsø Storms unge fremadstormende spillere.   Foto: Sportinord.no

Over 40 år

Et av lagene Einerhagen er stolt samarbeidspartner med er Tromsø Storm – et lag med over 40 år nordnorsk idrettshistorie i bagasjen.

Tromsø Basketballklubb (TBBK) ble stiftet i 1977 av bergenseren Peter Nicolay Haakstad. Det hadde allerede blitt drevet litt med basketball – eller kurvball – i Tromsø gjennom Ballklubb Tromsø, men det var hard kamp om de økonomiske ressursene i klubben, som skulle splittes mellom både basketball og volleyball. I ’77 fikk endelig byen sin eget, dedikerte basketklubb.

FANS: Basket er en populær sport i Tromsø, og her er to av Storms fans.   Foto: Sportinord.no

 

Slo neven i bordet

I 1978 ble Alvhild Yttergård valgt til leder i klubben. Begge døtrene hennes, Mona og Ann-Torild, spilte basket, og selv engasjerte hun seg i døtrenes store fritidsinteresse.

Faktisk var det Yttergård som slo neven i bordet til det nasjonale basketforbundets ledelse, og krevde at de nordnorske klubbene også skulle få spille mot, og på lik linje med de andre norske klubbene. På den tiden var nemlig ikke nordnorsk basket med i allnorsk seriespill.

Men det skulle altså bli som Yttergård krevde, og det tok ikke lang tid før både herre- og damelaget kvalifiserte seg til eliteserien.

USA: Amerikaneren Cameron Gregory er kjent for sin atletiske spillestil og aggressive dunker.  Foto: Sportinord.no

 

Skiftet navn

I 1999 skiftet Tromsø Basketballklubb navn til Tromsø Storm. Da hadde Ørjan Sandvik Hansen, en annen av basketballmiljøets ildsjeler, allerede vært del av klubben i nærmere 20 år.

– Jeg tror jeg begynte å spille basket i 5. klasse, det må ha vært rundt år 1980, forteller Hansen, som i dag også sitter i styret til Tromsø Storm.

Han håper at Tromsø Storm er en klubb som i dag har en stor og viktig plass i tromsøværingenes hjerter.

Les også: – Man blir rett og slett glad av å være her

TROMSØ: Johannes Rydningen Lange spiller fast på Tromsø Storm.   Foto: Sportinord.no

 

Viktige verdier

– De viktigste verdiene i Tromsø Storm er å være folkelig, samfunnsengasjert, og et positivt tilskudd til byen! Jeg både håper og tror at vi har et bra tilbud, som både holder høyt sportslig nivå, og som underholdningsmessig er godt. Hver kamp med Tromsø Storm skal være en fest – det er vårt slagord, sier Hansen.

Han mener at Tromsø Storms tilbud passer til hele familien, og forteller at de i mange år hadde et av de, eller det høyeste publikumssnittet i ligaen.

– Jeg føler at vi har opplevd stort engasjement, både fra basketmiljøet, men også fra byen generelt, sier Hansen.

PÅ KAMP: Tromsø Storm-fans Amund Pedersen og Sander Hansen Nymo.   Foto: Sportinord.no

 

Bredde

Tromsø Storm, og breddesatsningen Tromsø Storm Ungdom er adskilte organisasjoner, som samarbeider tett.

– Adskillelsen ble gjort for at ligasatsingen ikke skulle gå ut over breddeklubben, dersom noe skulle gå galt, forklarer Hansen.

FLERE GENERASJONER: Nicolai Sandvik Hansen og hans tante Line Hansen er ofte på kamp.   Foto: Sportinord.no

 

– Attraktiv sport

Han opplever at basket er en attraktiv sport i Tromsø, og at mange av byens unge selv vil spille.

– Vi ser at ungdommene gjerne vil spille basket! De siste årene har vi fått enda flere spillere fra alle ulike verdenshjørner til Tromsø Storm. Tromsø er en internasjonal by, og vi ser at det multikulturelle aspektet av sporten har stor appell, sier Hansen.

– Dessuten er dette en trendy, fartsfylt og spennende sport, som har stor synlighet og mange sosiale aktiviteter.

SPENNENDE: Synne Isaksen, Jenny Marie Samuelsen og Tove Jensen er ofte å se på tribunen på Tromsø Storm-kamper.   Foto: Sportinord.no

 

Samarbeidspartnere

Gode samarbeidspartnere, er ifølge Hansen helt uvurderlig for klubben.

– Samarbeidspartnere, som Einerhagen, betyr alt for oss. Uten gode samarbeidspartnere hadde vi aldri klart å gjøre alt det som vi har gjort – både på banen og utenfor, samt hatt samme tilstedeværelse i byen.

Les også: Derfor sponser Einerhagen lag og foreninger

Kilde: «Gull, sølv og begeistring – Øyeblikkene og menneskene i Tromsø-idrettens historie fra verdens første skirenn i 1843 til Sjakk-OL 2014» av Jonny Hansen.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.