Sjømatfest

BJUDAR PÅ: Kjøkkensjef på Maskinverkstedet, Robin Andreas Lindblom, vil at flere skal få øyenene opp for deres fiskegrateng og har i samarbeid med Sjømatfest et spesialtilbud denne helgen.   Foto: Trond Tomassen/iNord

Nå skulle festivalen ha startet – det markerer de med eksklusive restauranttilbud

Torsdag skulle festivalen Sjømatfest startet med brask og bram. Nå markerer de festivalstarten med ei festivalsending og fire av byens restauranter byr på egne menyer til en god pris.

7. til 9. mai 2020 skulle tidenes første Sjømatfest arrangeres i Tromsø. Etter planen skulle det bygges opp et stort street food-marked på Bangsundbrygga, og det skulle være konserter, matkurs, debatter og en lang rekke andre morsomme aktiviteter for både voksne og barn.

På grunn av koronasituasjonen har arrangørene vært nødt til å utsette festivalen til neste år.

– To måneder etter beslutningen om utsettelsen ble tatt, har vi klart å riste av oss den verste skuffelsen og fokuserer nå på å ulike tiltak for å spre sjømatglede fram mot mai 2021, sier Christine Kristoffersen Hansen i Sjømatfest.

Og selv om det ikke blir festival som planlagt, vil fire av festivalens samarbeidsrestauranter sørge for en egen Sjømatfest-meny denne helga. På denne måten får publikum likevel mulighet til å kose seg med deilig mat fra havet.

Klassiker til lunsj

På Maskinverkstedet skulle det vært en rekke arrangementer. Nå er de med på Sjømatfests markering med et lunsjtilbud i restauranten.

HUSETS: Maskinverkstedets fiskegrateng med bacon, smørstekte gulrøtter, poteter og remulade serveres til en god pris fra torsdag 7. mai til lørdag 9. mai.  

 

- Vi selger bra av fiskegrateng til vanlig, men vi håper at enda flere vil velge det til lunsj denne helgen. Vi serverer husets fiskegrateng med smørstekte gulrøtter, erter, epler og med potet, remulade og bacon, forteller Yvonne Steffensen.

Maskinverkstedet har tilbud på fiskegrateng til 116 kroner torsdag, fredag og lørdag mellom klokken 11.00 og 16.00.

Minigalla

Mathallen skulle egentlig ha servert en gallamiddag under Sjømatfest. Nå blir det mulig å få en minigallamiddag i restauranten i stedet for.

- Vi åpner restauranten torsdag og har laget en helt egen Sjømatfest-meny til en god pris, forteller Gunnar Jensen på Mathallen.

PRISGUNSTIG 4-RETTERS: Gunnar Jensen på Mathallen har klar en mini-gallameny til en god pris for å markere at Sjømatfest egentlig skulle ha vært i gang nå.   Foto: Marius Fiskum

 

Der får man en fireretters meny med sild, hvalkjøtt, hvitfisk med kål og en dessert.

- Sild har vært en klassiker hos oss siden vi åpnet for fem år siden. Det er et undervurdert fiskeslag som vi spiser alt for lite av i Norge – i hvert fall på restaurant. Hos oss serverer vi silda på et rugbrød, som vi steker slik at det blir sprøtt, med rå løk, syltet løk, gravet eggeplomme, pepperrotrømme og brunet smør, sier Jensen.

Torsdag, fredag og lørdag serverer de Sjømatfest-menyen i restauranten til kun 550 kroner.

Europeisk pizzasmaker

Yonas skulle egentlig servert sine sjømatpizzaer på festivalområdet Bangsundbrygga.

- Lenger sør i Europa spises det mye fisk på pizza. Det er ikke like vanlig i Tromsø, men det er veldig smakfullt. Det er oftest våre internasjonale gjester som velger sjømatpizzaene, mens tromsøværingene helst vil ha sin tako, forteller Lena Gustavsen Nymark på Yonas.

SKIKKELIG GOD: Holmboe pizza med laks, reker, pesto og pinjekjerner.   Foto: Marius Fiskum

 

Nå har pizzaglade tromsøværinger mulighet til å teste sjømatpizza til en god pris.

Yonas har to sjømatpizzaer på menyen: Arctic er en pizza med klippfisk, rødløk, marinerte tomater, hvitløk, purre og grønne oliven. Holmboe ble lansert før jul og er en pizza med laks, reker, grønn pesto, purre, løk og pinjekjerner.

Torsdag, fredag og lørdag kan du kjøpe Arctic og Holmboe for 100 kroner(liten) 200 (stor) eller 300 (maxi). Pizzaene kan hentes eller bli levert.

Full Steam, som ligger på Bangsundbrygga, har også et eget tilbud. De serverer smørstekt tørrfisk fra Halvors med hjemmelagd potetpuré, brunet smør og bacon. Sjømatfest-pris er kr 235.

Full Steam serverer tørrfisk til 235 kroner torsdag, fredag og lørdag.

Her kan du se festivalsendinga:

Det blir mulig å få litt festivalstemning i år. Sjømatfest skal ha en tv-sending fra festivalområdet torsdag 7. mai. Dette var festivalens opprinnelige åpningsdag. Sendingen ledes av festivalledelsen ved Marit Rein og Christine Kristoffersen Hansen, og er finansiert av hovedsamarbeidspartner Lerøy.

– Her skal vi ha gjester, videohilsen fra samarbeidspartnere og fra et par av artistene som egentlig skulle deltatt på festivalen. Fiskeri- og sjømatminster Odd Emil Ingebrigtsen vil også bidra. Vi skal spre sjømatglede, inspirasjon og fortelle om noen av de spennende planene vi har for det kommende året, sier Marit Rein.

Vil du få med deg festivalsendinga? Den kan du se på Facebook ved å følge denne linken.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.