Kreftforeningen
Gå til

SITTER HER I TRAPPA: Onsdag 27. mai arrangeres årets trappeløp og denne gjengen oppfordrer deg til å få med deg en venn, kollega eller en i familien med ut på arrangementet. Fra venstre: Ann-Kristin Holmenes fra Mediehuset iTromsø, Elisabeth Dahlberg i Kreftforeningen, Maiken Thune og Merete Hauge fra Handelsbanken og Brage Larsen Sollund fra Kreftforeningen.  Foto: Trond Tomassen/iNord

Fem gode grunner til å løpe trappeløpet på onsdag

Onsdag 27. mai arrangerer Kreftforeningen det populære trappeløpet. Det er gode – og kreftforebyggende – grunner til at du bør finne fram joggeskoene.

1. Det er enkelt!

Trappeløpet har nærmest blitt en folkefest når tusener har samlet seg for å løpe opp de 12 etasjene på The Edge. I år er det viktige smittevernhensyn som må tas og derfor er trappeløpet flyttet ut. Det betyr at du kan løpe i akkurat den trappa du vil! Du kan bruke en bakke – eller gå en tur. Det viktigste er at du er i bevegelse.

– Trappeløpet handler ikke om de store prestasjonene. Det handler om å få flere til å komme seg i aktivitet og at de husker på å være i bevegelse – gjerne daglig, sier Brage Larsen Sollund, distriktssjef i Kreftforeningen Nord-Norge.

Gjør klar joggeskoene i dag og onsdag kan du gå rett ut fra hjemmekontoret!

2. Det går til en god sak!

Pengene som samles inn fra trappeløpet går direkte til Vardesenteret på UNN. Vardesenteret er et sted for kreftpasienter, pårørende og etterlatte. De arrangerer kurs, utflukter, undervisning og aktiviteter tilpasset behovene for kreftpasienter. Midler fra tidligere trappeløpet har blant annet gått til massasjestoler og elsykler.

Årets sponsorer er iTromsø, iNord, Pellerin, Nergård, Handelsbanken, PEAB/Bjørn Bygg og Samfunnsløftet.

– Vi var med på trappeløpet for to år siden, og det var så gøy at vi fant ut at vi ville være med som sponsorer – for dette er noe vi ønsker å støtte, forteller Merete Hauge og Maiken Thune i Handelsbanken.

Kreftforeningen har færre sponsorer til årets trappeløp på grunn av koronakrisen og de håper derfor at privatpersoner som løper vil bidra med et valgfritt beløp. Vippsnummer er 102495.

LES MER: Mobiliserer til årets trappeløp: – Hjemmekontor gjør at mange glemmer dette kreftforebyggende grepet

3. Det kan forebygge kreft!

Et av de viktigste målene med trappeløpet er å minne tromsøværinger på at man må holde seg aktiv. For jo mer fysisk aktive man er, desto lavere er risikoen for å få kreft.

For å minske risikoen for kreft anbefales derfor 60 minutter moderat eller 30 minutter anstrengende fysisk aktivitet hver dag.

– Av og til så får man inntrykk av at man må springe maraton for å være sunn. Jeg vil heller slå et slag for den gylne middelvei, for i midten er det noe fint. Man trenger ikke ta helt av for å gjøre de viktigste forebyggende grepene. Det er så uendelig mye bedre å bare starte, sier Sollund.

Vil du bli mer aktiv? Se Kreftforeningens tips her.

4. Du kan motivere!

Til onsdagens trappeløp kan du utfordre en venn, kollega eller noen i familien. Da bidrar du til å få flere ut i bevegelse.

Merete Hauge og Maiken Thune i Handelsbanken skal få med seg så mange kollegaer som mulig til toppen av byens lengste trapp.

– Vi skal løpe opp sherpa-trappa! Den er nok ikke fri for snø, men det stopper ikke oss, sier de spreke damene.

– Det vi liker så godt med trappeløpet er følelsen av folkefest, så vi håper mange rundt om i hele byen tar med seg noen og kommer seg ut. Det hadde vært gøy om årets trappeløp knuste rekorder!

Kreftforeningen oppfordrer alle som kommer seg ut til å dele et bilde på Facebook-arrangementet eller på Instagram. Bruk hashtaggen #tatrappatromsø2020

5. Du kan utforske Tromsø med en venn!

Det finnes mange bakker og trapper rundt om i Tromsø.

– Dra på en oppdagelsesferd, oppfordrer Ann-Kristin Holmenes i Mediehuset iTromsø, som er blant årets sponsorer.

Hun skal løpe i trappa i Kongeparken sammen med sine kollegaer. Brage Larsen Sollund oppfordrer alle – som har mulighet – til å invitere med seg en venn eller noen i familien.

– Ta med mann, kone, barna dine eller en venn du har savnet. Vi oppfordrer alle til å passe på å holde litt avstand, men det er en kjempefin anledning til å gjøre noe sammen og samtidig komme seg ut, sier Sollund.

Han har også gode tips til trapper og steder man kan utforske.

– Ute ved Brensholmen er det bart og man kan gå på topper der. Vi har jo Clodiusbakken som er fin å bryne seg på og så er det jo mange trapper rundt om på universitetet. Vær kreativ, sier Sollund.

Vil du vite mer om årets trappeløp? Her er arrangementet på Facebook der det står hvordan man kan delta.

Innholdet i denne artikkelen er ikke produsert av iTromsøs redaksjon, men av iTromsøs markedsavdeling.

iTromsø er opptatt av et tydelig skille mellom redaksjonelt og kommersielt innhold. Om du opplever at denne eller andre annonser på itromso.no/ er utydelig merket, gi oss gjerne beskjed på e-post.