Årets tromsøværing?

Lidenskap for løping

Alf B. Dahl (60) brukte sin store lidenskap til å samle inn penger til andre. Det gjør han gjerne igjen.

ENGASJERT: Alf B. Dahl har fortsatt lyst å gjøre noe for andre, selv om han allerede har samlet inn en halv million kroner til Kirkens Bymisjon. Foto: Privat 

årets tromsøværing

– Jeg ble veldig glad og kjente at kroppen ble både varm og full av energi. Dette føles rett og slett som en anerkjennelse, sier Alf B. Dahl på spørsmål om hvordan det føles å være blant finalistene til Årets tromsøværing 2015.

– Nedtur

Det var 27. mai at tromsømannen gikk i gang med sitt livs største fysiske utfordring da han startet å løpe 19 maraton på 19 dager, totalt 802 kilometer, inkludert 12.000 høydemeter, tvers gjennom Spania. Dermed tilbakela han den kjente pilegrimsruten El Camino i ekspressfart og samlet samtidig inn 500.000 kroner til Kirkens Bymisjon.

– Det var veldig rart da det hele var over. Dette er noe jeg hadde jobbet med i halvannet år og sikkert brukt tusen timer på. Etter å ha hatt så mye fokus på meg, både før og under løpingen, ble det plutselig helt stille. Det var en liten nedtur, innrømmer Dahl.

– Kjærlighetsforhold

Selv om den fysiske utfordringen var ekstremt stor, sitter han igjen med mange gode minner.

– Det var fryktelig artig. For det første har jeg en lidenskap for løping. For det andre har jeg et kjærlighetsforhold til pilegrimsruten som jeg tidligere har gått. I tillegg fikk jeg anledning til å samle inn penger til Kirkens Bymisjon, som er i manges hjerter, forklarer Dahl, som påpeker at han også selv har et nært forhold til organisasjonen.

Til tross for at tromsømannen tilbakela 19 maraton på 19 dager, tok han seg ikke pause fra løpingen da han kom hjem.

– Jeg løp faktisk tre maraton etter dette, både her i Tromsø, i Lyon og i Budapest, men nå har jeg hatt pause en måneds tid, forklarer han.

Vil gjøre mer

Dahl ser ikke bort fra at han i fremtiden vil gjøre mer for å samle inn penger til veldedige formål.

– Jeg har veldig lyst til å gjøre noe for andre, så jeg får se hva det blir til. Skal jeg løpe så langt igjen, skal det være til et godt formål, påpeker Dahl.

årets tromsøværing