Årets tromsøværing 2015

Følger drømmene sine

For Tori Stødle (73) ble drøm til virkelighet da Top of the world startet opp i 2009. Siden den tid har hun stått på for å sikre konkurransens eksistens.

ENGASJERT: Tori Stødle står på for at den internasjonale pianokonkurransen, Top of the world, skal bestå. Foto: Christer Pedersen  Foto: CHRISTER PEDERSEN

årets tromsøværing

SENTRUM: – Å være blant finalistene er veldig hyggelig. Det er selvfølgelig også en bonus for Top of the world, sier Tori Stødle.

Den norske pianisten og tidligere professoren ved Musikkonservatoriet har siden den internasjonale pianokonkurransen Top of the world for første gang ble arrangert i 2009, vært kunstnerisk leder for arrangementet.

– Det har vært en formidabel suksess der arrangementet har et solid renommé internasjonalt med hundrevis av søkere til hver eneste konkurranse, forteller Stødle.

Vanskelig økonomi

Siden oppstarten har Top of the world gått av stabelen fire ganger, i og med at konkurransen bare arrangeres annethvert år. Ettersom konkurransen ble arrangert i år, er det nå to år til neste gang.

– Jeg er allerede i gang med å jobbe fram mot 2017, bekrefter Stødle.

Å være kunstnerisk leder for Top of the world har imidlertid langt fra vært en enkel oppgave.

– Vi har hatt økonomiske problemer, så økonomien er på null. Vi må derfor hvert år skaffe midler til konkurransen, forklarer Stødle, før hun legger til:

– Jeg håper at kommunen og fylkeskommunen vil støtte Top of the world, for det er med på å sette Tromsø på verdenskartet.

Til tross for en vanskelig økonomi, er pianisten svært fornøyd med hvordan Top of the world har blitt mottatt av tromsøværingene.

– Tromsøs befolkning har virkelig støttet opp om konkurransen, påpeker hun.

– En anerkjennelse

Skulle Stødle bli Årets tromsøværing 2015, vil det ikke være første gang hun får en utmerkelse på grunn av sitt arbeid for norsk kulturliv. I 2010 ble hun nemlig tildelt UiTs Formidlingspris, mens hun året etter mottok Den kongelige norske St. Olavs Orden.

– Dette har jeg selvfølgelig sett på som en anerkjennelse og er noe som gir meg pågangsmot til å jobbe videre, forklarer hun.

Til tross for at Stødle har fylt 73 år, har hun ingen planer om å gi seg i Top of the world.

– Nei, dette tenker jeg at jeg har lyst å holde på med så lenge jeg lever. Top of the world var en ti år gammel drøm som ble til virkelighet, så det er noe som betyr enormt mye for meg. Jeg har alltid gått etter drømmene mine, påpeker Stødle.