– Grunn til å være stolt

Daglig leder i Sjakk-OL 2014, Børge Robertsen, mener arrangementet gikk bedre enn forventet.

ENGASJERT: Som daglig leder i Sjakk-OL har Børge Robertsen hatt en intensiv jobb fra 2008 og fram til mesterskapet ble avsluttet i august i år.Foto: PÅL VEGARD HAGESÆTHER 

årets tromsøværing

Sjakk-OL, som gikk av stabelen 1.–14. august i år, trakk nesten 2.000 spillere fra 180 land til byen. Dermed ble mesterskapet det største arrangementet som noen gang har blitt avviklet nord for Trondheim.

Vellykket

Selv om arrangementet i ettertid fikk en del negativ omtale på grunn av millionunderskudd, er Børge Robertsen godt fornøyd med jobben som er gjort.

– Jeg synes vi har all grunn til å være stolt av det vi fikk til. Tilbakemeldingene vi har fått fra mange er at det var et meget vellykket arrangement, særlig med tanke på at vi i utgangspunktet ikke hadde et velegnet lokale. Jeg synes faktisk gjennomføringen av arrangementet gikk bedre enn jeg hadde forventet. Vi fikk blant annet god bruk for kompetansen festivalmiljøet i byen besitter, og fikk dermed vist at Tromsø kan arrangere store arrangement.

– Jeg skulle selvsagt vært foruten underskuddet og det påfølgende etterspillet, men til slutt kom vi fram til det jeg mener ble en akseptabel løsning for de aller fleste, forklarer Robertsen.

Lokalt fokus

Han tror heller ikke den negative omtalen som følge av millionunderskuddet ødela omdømmet til Tromsø som arrangørby.

– Nei, mitt inntrykk er at dette fikk mer oppmerksomhet lokalt enn nasjonalt. Den økonomiske biten er dessuten bare én side av veldige mange positive sider ved arrangementet. At Tromsø ble kåret til den åttende beste sjakkbyen i verden av et anerkjent sjakk-nettsted, er et godt bevis på dette.

– En stor ære

34-åringen ser på nominasjonen som en anerkjennelse av det arbeidet hele teamet bak Sjakk-OL har gjort.

– Det er en stor ære å bli nominert blant mange gode kandidater. Da jeg oppdaget at jeg sto på den lista, ble jeg veldig stolt. Nominasjonen er en anerkjennelse av det arbeidet som er lagt ned i Tromsø gjennom mange år. Det er veldig mange som har vært involvert i dette arbeidet og alle skal ha sin del av æren. Dette har vært et lagarbeid.

Hvem som til slutt stikker av med seieren, synes Robertsen er vanskelig å spå.

– I utgangspunktet tenker jeg at alle de nominerte er vinnere, ettersom samtlige står på den lista av en grunn. Jeg synes derfor det kommer til å være fortjent uansett hvem som vinner.

årets tromsøværing