Årets tromsøværing 2014

– Ikke angret et sekund

Lene Marlin er vant til å stå i fokus for musikken sin. I høst er det imidlertid helt andre ting hun har fått oppmerksomhet for.

TAKKNEMLIG OG YDMYK: Lene Marlin er overveldet over alle prisene hun har blitt nominert til etter at hun fortalte om sine psykiske utfordringer.Foto: Isabel Watson 

årets tromsøværing

– Jeg er veldig ydmyk og takknemlig over å være nominert til Årets tromsøværing. De siste månedene har vært veldig spesielle, særlig siden responsen har vært så enorm, sier Lene Marlin.

LES OGSÅ: - Grunn til å være stolt

Sov dårlig

Det var i begynnelsen av september at artisten og låtskriveren fra Tromsø skrev en åpenhjertig kronikk i Aftenposten der hun avslørte at hun hadde forsøkt å ta sitt eget liv noen år tilbake i tid. Oppmerksomheten dette førte med seg har vært enorm, men ifølge 34-åringen selv har det utelukkende vært positivt.

– Jeg sov dårlig natta før kronikken kom ut fordi jeg var spent på reaksjonene jeg ville få, men natta etter sov jeg utrolig godt. Jeg har ikke angret et sekund på at jeg fortalte dette. Jeg har bare fått fine tilbakemeldinger, noe som viser at det ikke er tvil om at temaet engasjerer mange, forklarer hun.

LES OGSÅ: Et halvt liv som dirigent

Det beste med det hele mener artisten er at hennes åpenhet kan være med på å hjelpe andre som sliter.

– Ja, jeg håper at det kan være til hjelp. Når flere er åpen om det, ser andre at det ikke er så skummelt å prate om slike tunge tanker, påpeker hun.

LES OGSÅ: Jørn Hoel vant sist i 1987

– En lettelse

Lene Marlins åpenhjertighet har ikke bare sikret henne en nominasjon til Årets tromsøværing. Tromsøjenta er også nominert til Årets navn i Dagbladet og Årets nordlending i Nordlys. I tillegg har hun allerede blitt hedret med Åpenhetsprisen av Mental helse, samt at hun fikk prisen Årets forbilde under Se og Hørs kjendisgalla tidligere i høst.

– Det er voldsomt, men samtidig utrolig hyggelig. Jeg er glad for alt som min åpenhet har ført med seg, men jeg hadde ærlig talt ikke sett for meg noe av dette på forhånd.

LES OGSÅ: Med hjerte for byen

– Det gikk mange år før du bestemte deg for å fortelle dette. Hvorfor skjedde det akkurat i høst?

– Jeg var bare klar for det. Det var en lettelse å få det gjort, innrømmer 34-åringen.

LES OGSÅ: Med forkjærlighet for gamle hus

Savner Tromsø

Nå som trykket fra mediene etter at kronikken kom ut er i ferd med å roe seg ned, er Lene Marlin klar for å fokusere på andre ting. Noen ny plate kommer det imidlertid ikke med det første.

– Låter skriver jeg hele tiden, men jeg har ingen plateplaner akkurat nå, det er noe jeg alltid bruker lang tid på, forklarer artisten.

Selv om 34-åringen er bosatt i Oslo, er hun svært glad i hjembyen sin. Ifølge henne selv blir det imidlertid ikke ofte hun besøker Tromsø.

- Nei, det er dessverre altfor sjeldent, men jeg kjente nettopp på savnet. Nylig var en kompis av meg på besøk der og han hadde sett både nordlys og vært på hvalsafari. Det er jo noe magisk med hele byen og jeg ser uten tvil på Tromsø med nye øyne etter at jeg flytter derfra, forklarer hun.

LES OGSÅ: Disse kan bli Årets tromsøværing 2014

LES OGSÅ: - Bare gjort jobben min

LES OGSÅ: - Jeg er i himmelen

årets tromsøværing