Trond Sandnes"/>

Vurderer gjenopptakelse

Dersom den ti år gamle drapssaka fra Sjøvegan tas opp igjen vil politiet gå nøye gjennom den.

  Foto: Elisabeth Krey Jenssen

forside

Politiet vil nå gå nøye gjennom drapet av Marie-Louise Bendiksen, som skjedde sommeren 1998. Om saken blir gjenopptatt skal avgjøres i september, skriver avisa Fremover.Bendiksen ble funnet død i sitt hjem 15. juli 1998 etter at huset hun bodde i like utafor sentrum av Sjøvegan brant ned.

KnivstukketObduksjonen av den 59 år gamle kvinnen viste imidlertid at hun var knivstukket en rekke ganger før huset brant. Politiet tror hun ble drept, og at gjerningsmannen tente på huset for å skjule alle spor.

En omfattende etterforskning fulgte, men gjerningsmannen ble aldri tatt. I 2003 ble drapssaken henlagt.

I møteFørstestatsadvokat Lars Fause i Troms og Finnmark skal tirsdag ha vært i møte med politimester Elisabeth Kaas i Midtre Hålogaland politidistrikt for å diskutere en gjenopptakelse av etterforskingen.

– Vi ble enige om at politiet nå skal vurdere å ta opp igjen saken, eller om de skal la den ligge, sier Fause til avisa.

Snu alle steinerPå grunn av det enorme omfanget av materiale som politiet sitter inne med vil ikke avgjørelsen om en eventuell gjenopptakelse bli tatt før mot slutten av september.

– Jeg kan ikke gå inn på hvilke punkter vi nå vil vurdere opp mot en eventuell gjenopptakelse, men vi ønske rå snu alle steiner før vi gir vår innstilling til førstestatsadvokaten, sier politimester Elisabeth Kaas.

(Folkebladet.no)