Greven ute på prøve

Draps- og kirkebranndømte Varg Vikernes (36) slippes ut av fengsel på prøve.
forside

Varg Vikernes, også kalt «Greven», ble i 1994 dømt til 21 års fengsel for drapet på Øystein Aarseth og for å stått bak flere kirkebranner.

Han har de siste par årene vært under åpen soning i Tromsø. I fjor høst fikk han sitt fjerde avslag på søknad om prøveløslatelse, men nå sier Vikernes til Dagbladet at han snart skal prøveløslates med meldeplikt hver fjortende dag i ett år.

Etter nesten 16 år i fengsel, slipper han nå ut.Gleder seg til familielivet

Han flytter til et småbruk i Telemark. Der har kona og deres halvannet år gamle sønn har bodd de siste åra.

- Jeg har nesten ikke sett sønnen min siden han kom til verden. Selv om jeg hører stemmen hans på telefonen nesten hver dag er det veldig tøft og ikke være til stede når han vokser opp. Jeg savner familien min. Og jeg ser fram den dagen jeg kan jobbe på småbruket, lage musikk, skrive bøker og være sammen med kone og barna hele døgnet — og leve et normalt liv som familiefar, uttalte Vikernes til Dagbladet i fjor sommer.Klar for samfunnet

På spørsmål om han føler seg klar for samfunnet, svarte han:

- Jeg er klar for samfunnet — det har jeg vært i mange år. Jeg har lært av mine feil og blitt eldre. Nå har jeg bare lyst til å være sammen med familien min. Mitt sinn har aldri vært i fengsel.