- Avslørte pedofil forretningsmann

Redaktør Eirik Junge Eliassen gikk på nett som 12-årige «Jon». Da avslørte han en tromsømann i 50-årene.

  Foto: John Strandmo

forside

I neste utgave av Virkelig – som er i salg i dag – tar gatemagasinet for seg problemet med overgrep mot barn. I en 13 sider lang reportasje, hvor en rekke ulike instanser og fagpersoner intervjues, presenteres også saken hvor Virkelig-redaksjonen avslørte forretningsmannen med pedofile trekk.

Logget seg inn

– Vi logget oss inn på Norges største nettsamfunn for chatting. Under navnet «Jon alene» gikk det ikke lang tid før «Kameraten» dukket opp på skjermen.

Junge Eliassen sier at redaksjonen selvsagt diskuterte de etiske sidene rundt dette veldig nøye før journalisten gikk på nett.

– Vi ønsker å fortelle foreldre at ungene deres ikke er trygge selv om de sitter hjemme i sin egen stue. Det vi tidligere kalte for

«godteposemannen» – en person som forsøkte å lokke barn ansikt til ansikt – opererer nå i det skjulte. På nett.

Forsiktig

Virkelig-redaktøren kan dokumentere hvert ord fra nettsamtalen mellom «Jon» og «Kameraten»:

– Det begynte forsiktig. Så ønsket forretningsmannen å snakke med «Jon» i telefonen. Da vi forklarte at det ikke gikk – fordi 12-åringen ikke hadde penger til kontantkort – understreket tromsømannen at han hadde penger nok. Og mot lovnad om å få ta på «Jon» og at de skulle møtes på Skansen, ble avtale inngått.

Den som møtte forretningsmannen, var redaktør Eirik Junge Eliassen.

Les hele saken i dagens papirutgave av iTromsø.

Vi ønsker engasjerende debatter på itromso.no. Du er velkommen til å kommentere sakene på våre sider, men vi ber deg først lese våre retningslinjer for innlegg:

×

RETNINGSLINJER FOR INNLEGG

iTromsø gjør oppmerksom på at du er juridisk ansvarlig for dine kommentarer. Dette personlige ansvaret gjelder enten du velger å kommentere i kommentarfeltene på våre nettsider eller du skriver innlegg på våre Facebook-sider.

iTromsø ønsker en åpen, saklig og engasjerende debatt. Vi oppfordrer alle til å være saklige, vise respekt for andres meninger og å holde seg til saken. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller på annen måte strider mot etikk eller lovverk. Du kan varsle oss her dersom du ser innlegg du mener bryter med god debattskikk.

Alle som vil delta i debatten hos oss må skrive under eget navn. Vi forbeholder oss retten til å utestenge brukere som begår grove eller gjentatte brudd på våre retningslinjer.

forside