Fikk ikke være med den nye hurtigbåten

Gråtende trillet 19 år gamle Wenche Øyvinsdatter Segelsten bort fra hurtigbåtkaia i går. Rullestolbrukeren fikk ikke komme om bord.
nyheter

– Dette er diskriminering av handikappede. Jeg ble kjempetrist og begynte å gråte, sier 19-åringen.

Kaia for høy

Da holdt også mannskapet på å ta til tårene. De må ta støyten for at det for tiden er umulig å ta med rullestolbrukere på de nye hurtigbåtene. Kaia i Harstad ikke er tilpasset båtene. Passasjerene må gå om bord på dekk, for så å gå trappen ned til salongen.

For handikappede som er lenket til en tung, elektrisk rullestol er dette fysisk umulig. Det lar seg heller ikke gjøre å bære rullestolen ned trappa.

Les også: Båtskandalen

– Mannskapet var søkk fortvilet. De beklaget og var frustrerte, men måtte bare konstatere at det ikke lar seg gjøre å ta med rullestol på de nye hurtigbåtene før kaia er utbedret, sier Ann-Sissel Segelsten.

Enklere med Kongen

Hun er mor til Wenche og kjørte datteren fra Kvæfjord til fergekaia i går morges.

Datteren lider av en sjelden muskelsykdom og har i flere år reist til sykehuset i Tromsø for kontroll og behandling. Med Kongen og Dronningen har reisen gått som en lek.

– Rullestolen kunne trille rett inn, og vi fant oss alltid en sentral plass nær kiosken og toalettene, forteller moren.

Tidligere har datteren alltid hatt følge når hun har reist. På 19-årsdagen fikk hun reise og opphold i Tromsø i bursdagsgave fra foreldrene. I går skulle hun for første gang reise alene, bo på hotell, shoppe og treffe venner.

Roser mannskapet

-Det var forferdelig å være vitne til det som skjedde og det ble en trasig start på det som skulle bli en koselig tur til Tromsø, sier moren.

 Samtidig roser hun mannskapet på "Kistefjell" som resolutt ordnet opp i skandalen. De skrev ut rekvisisjon og bestilte handikaptaxi til og fra Tromsø.

Les også: Tas ut av drift

Ann-Sissel Segelsten var i går redd for at den lange kjøreturen skulle bli en tøff belastning for datteren.

– Jeg frykter at hun blir så sliten at hun ikke rekker å gjøre alt hun hadde planlagt under Tromsø-oppholdet, sier moren.

Hun formoder at fylket rydder opp i skandalen.

– Dette rammer ikke bare Wenche, men alle rullestolbrukere som er avhengig av å reise til Tromsø. De må slippe å bli utsatt for denne formen for diskriminering, sier Segelsten.