Politimestere får full bonus uansett resultat

Oslo (NTB): Politimesterne i Norge får hvert år flere titusen kroner i personlige tillegg som egentlig skulle knyttes opp mot oppnådde resultater. Politimesterne anser bonusen som en del av sin faste lønn.
nyhet_old

- Jeg som politimester betrakter ikke dette som en bonusordning, dette er en del av vår faste lønn, sier Oslos politimester Anstein Gjengedal til NRK.

Han har en grunnlønn på 950.000 kroner og kan i tillegg få en bonus på 140.000 kroner som ifølge kontrakten er knyttet til stillings- og resultatkrav. Men slik fungerer det ikke. Bonusen blir utbetalt uansett og blir regnet som en del av den vanlige lønnen.

Gjengedal ønsker ikke å kommentere misforholdet mellom ordlyden i kontrakten og Politidirektoratets lønningspraksis. Politidirektoratet på sin side ønsker ikke å si noe om kriteriene for bonusordningen og peker på at dette dreier seg om personalmessige forhold som er unntatt offentlighet.

Politimester Trond Prytz i Nord-Trøndelag politidistrikt mener imidlertid at det er synd at bonusordningene til politimesterne ikke brukes slik de var tenkt, som en belønning av ekstrainnsats og oppnådde resultater. Selv får Prytz 75.000 kroner i personlig tillegg uansett.

- Det handler om praktisering. Jeg tror ikke noen av politimesterne hadde hatt noe imot at man knyttet det mer til resultater. Men arbeidsgiver har ikke brukt den muligheten man har og det blir stående som et fast tillegg. Det synes jeg faktisk er litt synd. Jeg hadde ikke ventet at det skulle være noen stor uttelling på det, men det er en liten stimulans, sier Prytz. (©NTB)