Det kommer alltid mer

Søndag spiller tromsøbandet Thee Mono Sapiens sin tiende julekonsert i hjembyen. Nå er planene klare for veien videre.
BUKTAKONSERT: Thee Mono Sapiens spilte konsert under Buktafestivalen 2012, som forøvrig er sist gang bandet slapp en singel. 
        
            (Foto: Marius Fiskum)

BUKTAKONSERT: Thee Mono Sapiens spilte konsert under Buktafestivalen 2012, som forøvrig er sist gang bandet slapp en singel.  Foto: Marius Fiskum

– Det har vært veldig artig. Vi begynte som et Turboneger-coverband i 1999. Det ble forløperen til Thee Mono Sapiens. Så spilte vi ei egen garasjerocklåt på Kaos en gang. Da kom Egon Holstad til oss etterpå og sa: «Dere skal være et garasjerockband.» Så da ble vi det, sier frontmann Johannes Nilsen.

«Sauskaller»

Første konserten til bandet ble en oppvarmingskonsert for det finske bandet The Flaming Sideburns på Blårock i 2001.

– Det var en bra start. Vi har aldri vært flinke til å ta vare på oss selv og de mulighetene vi fikk. For ti år siden hadde vi vind i seilene hvor vi spilte inn plate og spilte på By:larm. Dessverre er vi en gjeng med sauskaller som ikke får ting gjort, sier Nilsen.

Men med tre singler, en EP og et album i sekken, lover nå bandet minst to singler til.

– Vi må gi ut en singel i 2016, og kanskje en i 2017, sier bandmedlem Henrik Gustavsen, som har vært med i prosjektet i 10 år.

– Nå skal vi ikke love for mye, men vi ser kanskje at det kan bli en plate av alle singelslippene etter hvert, sier Nilsen.

Vil spille mer

Konserten er blitt en skikkelig juletradisjon på Bastard. Et av bandets overordnede mål er å få spilt mer i Norge.

– Det hadde vært hyggelig å få spilt litt mer enn bare en gang i året. Det er hyggelig å møtes som band og spille nye låter. Vi er vel ett av de lengstlevende bandene i Tromsø, som fortsatt er aktive. Mye ligger nok i at vi har en sykt bra stemning i bandet, som gjør at vi ikke blir lei hverandre, sier Nilsen.

Bandet har også lagt merke til at musikken, som ikke er veldig uforandra fra da de startet i 2001, også slår an hos nye tilhengere.

– Det er den samme gjengen som kommer, men vi ser jo at det er nye og unge folk som kommer for å høre. Vi leverer jo en fin pakke med show. Vi har matchende dresser og har vært tro mot det vi startet med. Vi har fått noen nye skjorter underveis, men ellers er det det samme.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.