Intervjuet

Tarantino ville kjøpe film av Stig Frode

Les ukens filmintervju med skuespiller Stig Frode Henriksen (40).
TARANTINO-FAN: Skuespiller, Stig Frode Henriksen, har tidligere parodiert Tarantino i «Kill Buljo». Nå har han fått sett Tarantinos aller siste verk.Foto: Mari Torvanger 

TARANTINO-FAN: Skuespiller, Stig Frode Henriksen, har tidligere parodiert Tarantino i «Kill Buljo». Nå har han fått sett Tarantinos aller siste verk.Foto: Mari Torvanger 

– Ettersom du har parodiert en filmregissør Quentin Tarantino i filmen «Kill Buljo», regner jeg med at du er stor fan?

– Det er jeg. Det er alltid høye forventninger når han kommer med nye filmer, også denne. Jeg likte den veldig godt!

– Hva? Har du sett den før premièren? Har du lastet den ned ulovlig?

– Nei. Jeg har nok aldri lastet ned en film ulovlig. Jeg så den sammen med Tommy (Wirkola, journ.anm.), som har fått en visningskopi fra USA.

– Han er vel mye der for tiden for å lage film. Jeg ser jo at du er med i hans kommende film «What Happened to Monday». Stor og krevende rolle der?

– Det er i alle fall en fysisk krevende rolle. Det er en actionscene, som jeg liker veldig godt å spille. Det var veldig morsomt, men det er en liten rolle.

– Vi må tilbake til Tarantino! Hva er den aller beste scenen amerikaneren har laget på lerretet?

– Det må være åpningsscenen i «Inglorious Basterds».

– Helt enig! Jeg skrev den akkurat ned før jeg ringte deg! På den franske åsen med han bonden som skjuler den polske familien.

– Stemmer. Han franske bonden spiller helt fantastisk, selv om han ikke sier så mye. Så er jo Christoph Waltz helt perfekt. Scenen kan virke for lang, men den er intens og fungerer veldig godt.

– Helt klart min favoritt også! Men du har jo laget din egen «Tarantino-film» i «Kill Buljo». Om du skulle lage en til, hva skulle det vært?

– Det må være «Reservoir Dogs», Tarantinos første film. Mest fordi den ser billig ut å lage. Vi tenker alltid finansiering her i Norge.

– Ja, men da klarer du vel også å lage noe ut av «The Hateful Eight»? Den foregår jo nesten bare inne i en hytte?

– Jo! Absolutt, men jeg tror jeg heller mot «Resvoir Dogs» siden det var hans debutfilm.

– Jeg har lest en plass at dere fikk møte selveste Tarantino! Fikk du prata med han?

– Jeg vet at noen i produksjonsteamet pushet på han «Kill Buljo». Da hadde han blitt veldig positivt overrasket og elsket at vi valgte å parodiere han. Men jeg traff han selv på Scream Awards i Los Angeles, som er en slags horror-oscar for amerikanerne. Vi var vel satt opp på noen kinoer der da med «Død snø», så prata vi litt med han.

– Fikk du gitt han filmen?

– Ja. Vi gjorde det. Han nevnte selv at han hadde jobbet som fattig filmskaper i en videobutikk, og at han ville betale for filmen, men det var ikke snakk om. Vi ga den til han gratis.

– Hørt noe fra han siden? Tror du han har sett den?

– Han nevnte at han hadde hørt om den og at han hadde planer om å se den, men vi stresset ikke med noe kontaktinformasjon der.

– Så må vi, som vi alltid gjør her på filmintervjuet, reise en død skuespiller fra de døde, og sende en andre veien. Hvem blir det?

– Åh, det er vanskelig. Jeg klarer liksom ikke velge en å reise opp. Men det må kanskje være James Dean, siden han ikke fikk spilt i så mye. Jeg syns kanskje ingen fortjener å sendes i grava, men om jeg må velge, så tar jeg han Kevin Corrigan. Han er ikke noen dårlig skuespiller, men har alltid en irriterende rolle, som kanskje til tider er unødvendig for filmen.