SPEKTRUM: Det er seks år siden jeg sist så Sivert Høyem i Oslo Spektrum. Den gang var det avskjedskonserten med Madrugada som sto på plakaten. Seks soloalbum senere klarer Høyem å klatre så høyt som han gjorde den gang, og Tromsøværingene kan bare glede seg til to utsolgte show.

Les også: Dette er Madrugada og Siverts beste skiver.

Sparte ikke på noe

Men man har ikke alltid gledet seg til solokonsert med Høyem. Siden hans solodebut i 2004 har man nærmest måtte kjenne på dagsformen om man ønsket å ta turen til Høyems konserter. Der var nemlig salen fylt med par som ville kline til «Majesty» og «Where is My Moon».

Derimot får man bakoversveis når man ser hva Sivert Høyem kommer med i Spektrum. De tre første låtene spilles med et slør foran bandet, som gjør at skygger kastes dramatisk foran tilskuerne, som nesten hiver etter pusten under singelen «Black & Gold». Og når Siverten selv gjør en mørk og kraftig versjon av «Empty House», ruver hans egen spinkle, lange skygge over seg selv. De nye låtene sitter som et skudd og det gjør ingenting om man ikke har hørt seg opp på den nye platen «Lioness», som fikk terningkast fem i iTromsø.

Det fantastiske scenetekniske arbeidet er gjennomgående under hele konserten, hvor man av og til er i tvil om man egentlig er med på en teaterforestilling, eller en konsert. Laserlys, videoer, blitsregn, silhuetter og slør blir brukt aktivt, og Sivert sparte ikke på noen ting under lørdagens konsert.

Les også: 10 skiver som har betydd mye for Sivert.

Voksenpop

Det låter mer rocka og mørkt av Høyem. De fleste låtene som man har sett live før har fått ny drakt og viser at artisten har snudd på ethvert live-grep han har servert tidligere. «Görlitzer Park» og «Give it a Whirl» fikk i alle fall samtlige av de sittende tilskuerne på gulvet i Spektrum til å gi blaffen i setet sitt. Omtrent 8.000 tilskuere fikk nemlig se Høyem og hans band (+ fire strykere) i storform. Han leverer det beste fra hans fire siste album, og ikke minst fem klassiske Madrugada-låter, hvor «Honey Bee» var den aller sprekeste.

– Ehm ... Det er sånn det skal gjøres. Jeg er vel ferdig med sånn voksenpop ..., sa Høyem fra scenekanten etter låten.

Les også: «Mørkets fyrste» omfavner popen.

Aldri vært så god

Det er intenst fra start til slutt, og det er det ikke mange norske artister som klarer i drøyt to timer. Scenografien, lyden og Siverts maktdemonstrasjon i å frelse publikum når han står helt alene på scenen med gitar eller med fullt band er en nytelse for publikum, som lar seg rive med.

Gled dere, Tromsø! 25. og 26. februar kommer nemlig en av Norges største artister for å glede 3.000 tromsøværinger på The Edge. For Høyem har ikke vært så god på scenen siden Madrugada i 2008.