Kjører 400 mil i bobil for å holde konsert i Tromsø

Espen André Karlsen (27) ville spille i hjembyen. Det betyr litt av en roadtrip for det svenske bandet Isfruun.
KLAR FOR TUR: Bandet Isfruun foran bobilen de kjører fra Norrköping til Tromsø. Fra venstre Mattis Andersson, Espen André Karlsen, Martin Bostram og Richard Ritzmann. Foto: Privat 

KLAR FOR TUR: Bandet Isfruun foran bobilen de kjører fra Norrköping til Tromsø. Fra venstre Mattis Andersson, Espen André Karlsen, Martin Bostram og Richard Ritzmann. Foto: Privat 

NORRKÖPING: For fire år siden flyttet Karlsen fra Tromsø til Sverige. I fjor høst ble trommisen fra Tromsø med i bandet Isfruun.

De ville spille utenlands, han ville spille i hjembyen igjen. Dermed la de tirsdag ut på en tur, som er omtrent 200 mil hver vei fra Norrköping til Tromsø – totalt 400 mil. Fredag spiller de på Bastard.

– Det var den billigste måten og også den beste måten i forhold til overnattingsmuligheter, siden vi kan sove i bilen. Jeg håper det blir en gøy tur og at vi er like gode venner når vi kommer fram, forhåpentlig torsdag kveld, sier Espen André Karlsen til iTromsø.

– Ingen luksus

Guttene fra det svenske «angstpunk»-bandet Isfruun, får ingen luksuriøs tur til Nord-Norge, skal vi tro 27-åringen.

– Det er moderen sin gamle bobil, en Solifer 88-modell, så det er på ingen måte noe luksus, flirer han.

Han spilte tidligere i punkbandet «Ingen Nåde», som spilte siste konsert på Kaos i 2011, før det la ned, og siden gjenåpnet som Bastard.

– Jeg elsker Bastard, så det blir litt som å komme tilbake til kjelleren. Guttene i bandet hadde lyst å spille i utlandet, så da tenkte jeg at dette ville være perfekt, sier Karlsen.

For turens skyld

Med 400 mil til sammen i bil, sier det seg selv at guttene ikke tjener seg rike på konserten.

– Vi sier ironisk at det er en verdensturné med ett stopp. Vi tar dette for selve opplevelsen, og for min del blir det ekstra artig å spille i Tromsø igjen, sier trommisen fra Tromsø.

Foruten Karlsen består bandet av Martin Bostram (gitar/vokal), Richard Ritzmann (gitar) og Mattis Andersson (bass).

– Vi spiller «angstpunk», som er litt Jokke (Joachim Nilsen, red.anm.) blandet med svensk punk. Det er ganske melankolske melodier med ganske depressive tekster, blandet med «poppige» gitarriff, så vi håper det slår an i Tromsø, sier Karlsen.


iTromsø ønsker en åpen og saklig debatt. Vi fjerner fortløpende innlegg som er rasistiske, sjikanøse eller strider mot etikk eller lovverk. Vi oppfordrer alle til å være saklig og vise respekt for andres meninger, og forbeholder oss retten til å utestenge brukere som ikke overholder våre retningslinjer i kommentarfeltet.