Sjarmerende Ivan Ave

Ivan Ave sjarmerte sitt publikum både med musikken og sin slentrende og humørfylte sceneopptreden.
MED JAZZKATTENE: Ivan Ave med trompetisten Kristoffer Eikrem og keyboardisten Arthur Piene i bakgrunnen. Foto: Helge Matland 

MED JAZZKATTENE: Ivan Ave med trompetisten Kristoffer Eikrem og keyboardisten Arthur Piene i bakgrunnen. Foto: Helge Matland 

SKANSEN: Ivan Ave er for tida en av norsk hiphops mest spennende artister. Med sine engelskspråklige tekster, begynner han også å bli ettertrakta internasjonalt. I forbindelse med ettervinterens utgivelse av sitt første album, «Helping Hands», produsert av Los Angeles-baserte Mndsgn, har han i vår vært på en større europaturné med 20 destinasjoner og god mottakelse.

Til Tromsø Jazzfestival kom han direkte fra opptreden på Øyafestivalen fredag. En fest etter konserten der, gjorde nok hans sceneopptredenen i Tromsø enda lit mer slentrende enn vanlig, men det kledde både mannen og musikken hans.

Jazzinnpakning

Med seg på Tromsø Jazzfestivals scene hadde han sine medsammensvorne i The Jazz Cats, trompetisten Kristoffer Eikrem og keyboardisten Arthur Piene. Deres tilstedeværelse og livebidrag bidro til at konserten fikk et større preg av jazz en man kanskje kunne forvente seg.

Den særegne tonaliteten og jazzinspirerte sounden kombinerer telemarkingen med døpenavnet Eivind Øygarden med tekster hvor han virkelig har noe han vil si. Laidback, stødig, gode historier og stilren flyt øser han av et tekstunivers som definitivt er Ivan Aves eget.

Med selvsikkerhet og sjarm, lekenhet og seriøsitet serverer han sin musikk og sin rap på en måte som tar et solid grep om et publikum i alle aldrer.