– Hun har bestandig vært flinkt til å jobbe for det hun vil. Med tanke på låtskrivingen så føler man ofte at hun skriver om akkurat deg, og det vitner om en god formidlingsevne. I tillegg er hun veldig flink med folk, hun er omgjengelig og er veldig flinkt til å bli kjent med folk.

Les også: Dagny: Unngikk Bod Hunds trusemikrofon.

– Da vi ga ut duetten «Run River Run» i 2011 turnerte vi masse sammen. Jeg husker NRK og TV2 var på hogget for å få henne med på X-Faktor, Korslaget osv. Men hun hadde stålkontroll og takket nei til tullball, gikk sin egen vei og har jobbet godt med låtskriving hele veien. Av den grunn tror jeg hun har klart å finne sin greie og uttrykk uforstyrret. I tillegg til å ha et kjempetalent i bunn, selvfølgelig. Jeg så henne nylig på Øyafestivalen og flere av låtene hennes topper «Backbeat», så dette stjerneskuddet går rett til pophimmelen!

– Hun har vært musikalsk siden hun var bitte liten. Hun har alltid tatt ting veldig lett og hatt et øre for musikk i et hjem hvor musikk har vært sentralt. I tillegg er Dagny ei som har lett for å være med folk og å komme i kontakt med folk. Dermed har hun truffet likesinnede som har dratt henne med videre. Hun hadde noen viktige år med June som jeg tror var veldig viktig. Vi bor også i en by hvor det er lagt til rette for ungdom. Se på det nye Tvibit-huset og all støtten man har fått fra lokale politikere. Takket være det har Tromsø blitt en vibrerende by.

Les også: «Alle heier på Dagny»

– Jeg tror det først og fremst er at hun er meget musikalsk, skriver gode popsanger og har en stemme som treffer folk. Hun er hardtarbeidende, fokusert og har masse ståpåvilje, og er full av sjarm og positiv utstråling. I tillegg til at hun er seg selv.

– Man kommer alltid langt med et pent smil, men i dette tilfellet er det mer som ligger i bunn. Dagny er for det første ekstremt flink, målbevisst og hun har et bindende vesen som hun kan nå kjempelangt med. Uansett om hun er på scenen, på jobb bak en bar, eller man befinner seg i lystig lag med henne, så er hun det samme vesenet. At hun lykkes er ikke tilfeldig. Tilfellet Dagny har full klaff i alle retninger hvor hun lager hits som fenger i flere leirer. Det er oppskriften på en kjempesuksess.

– Hun lager meget sterke melodier og har en nydelig stemme, har en positiv og ikke-dekadent utstråling og ser meget frisk ut, og holder seg til et nogenlunde tradisjonelt pop/rock-sound - noe som føles forfriskende i dagens poplandskap.

– Jeg har jo fulgt henne siden ca 2011 og har hatt veldig trua på ho siden da. Dagny har et internasjonalt potensial som nesten er ubegrenset. Hun har utviklet seg til å bli en tydelig sterk scenepersonlighet med den rette autoriteten. Det kombinert med en sterk stemme, gode melodiøse pop-rock-låter og et vakkert vesen, gjør at hun har det som skal til. Når hun i tillegg har fått mye bra folk rundt seg både på managementsiden og låtskriversiden, så styrker det bare inntrykket av at Dagny fort blir det neste store.

Dagny har en veldig bærekraftig hybridutstråling som artist: På den ene siden opererer hun i det kommersielt interessante kraftfeltet mellom sofistikert pop og EDM. På den andre siden har hun disse internasjonalt attraktive skandinaviske kvalitetene som kjennetegner artister som Robyn til Susanne Sundfør, en kjølig popeleganse som åpenbart aldri går av moten. Og så har hun til nå klart å lage to supercatchy, velkonstruerte, saftige poplåter som står ut på radio og funker knall fra scenen, så det ligger noen musikalske kvaliteter i bunn.

– Ting virker veldig lovende, og mulighetene ligger der for henne. Vil vente litt med å kalle det en suksess enda, men har trua på at hun vil klare det bra. Det er nå hun må levere. Både «Backbeat» og «Fool´s Gold» er to veldig bra popsingler.

Jeg ser Dagny som en ekte musiker og artist, ikke bare fordi hun kommer fra en vaskeekte musikerfamilie, men fordi motivasjonen hennes er å lage bra musikk, ikke å bli berømt. Folk aner ikke hvor hardt og lenge hun har jobbet for dette. Målretta jobbing over lang tid, stå på-vilje uten sidestykke, et veldig vennlig og sjarmerende vesen, et proft apparat rundt seg, samt unikt naturtalent er faktorer som spiller inn på suksessen hun kan nyte nå.

Mange i bransjen har fulgt med henne lenge og håpa på at startskuddet hennes skulle gå. Når hun nå treffer så mange med de fantastiske låtene sine, er det ganske enkelt fordi hun har hatt is i magen og leita til hun fant sin sound og sitt uttrykk, noe som da også treffer folk midt i magan. Selv fikk jeg skikkelig pop-crush da jeg hørte «Backbeat» første gangen og da ante jeg ikke at det var henne. Det var en skikkelig blindtest som bare viser hvor bra hun er. Det er originalt, proft og ekte. Det var det jeg hørte. Og det hører mange med meg, heldigvis. Jeg unner henne all suksess. Hvis noen fortjener det, så er det Dagny.

– Jeg tenker at vi i Tromsø har sett talentet hennes nå snart i 8-10 år! Og at det kun var et tidsspørsmål før andre oppdaget det. I tillegg har hun jo jobbet hardt for å nå ut, noe som et en forutsetning! Og nå har hun fått veldig sterke samarbeidspartnere, sin gjør at hun har alle forutsetninger for å lykkes! Også når første singelen var «Backbeat» ... da var jeg solgt.

– Dagny fremstår som en popartist uten et nasjonalt særpreg som hemmer en internasjonal karriere. Hun har også laget en særdeles fengende poplåt som skiller seg ut i strømmen, og det er en forutsetning for et kommersielt gjennombrudd i dag.

– Dagny treffer bredt fordi hun ikke bare appellerer til folk som liker hitmusikk aller best, men også rockere som normalt har berøringsangst for pop. Dagny besitter den vanskelig oppnåelige x-faktoren popartist med rock chick-utstråling á la Shirley Manson fra Garbage eller Wendy James fra Transvision Vamp - voilà!

Fredrik Forssman, leder KOFOR og ansvarlig for musikkdelen på Tvibit i Tromsø

–June & Dagny var noe av det første vi jobbet med når vi åpnet Kysten Studio i 2008 og har fulgt med tett på utviklingen siden. Dagny har det der lille ekstra som store artister har. I tillegg til en virkelig sterk og personlig stemme har hun nå funnet sin egen stil innen catchy pop.