– Går det isbjørner rundt i gatene her? Og ulver? Jeg har lyst å se en isbjørn på trygg avstand. Alt vi har i London er rever, sier bassist, i det verdenskjente britiske bandet Bastille, Will Farquarson, som noe skuffet finner ut at han må enda lengre nord for å se isbjørner i levende live.

– Vi har hatt noen kjølige opplevelser i Tromsø allerede. Jeg hoppet ut i havet, og det er det kaldeste vannet jeg har opplevd i mitt liv, sier Chris ’Woody’ Wood.

– Hvorfor hoppet du i havet?

– De andre i bandet sa at jeg ikke turte å gjøre det.

Les anmeldelsen av Bastille: Helt perfekt middelmådighet

Ny plate

Om to uker kommer bandets andre fullengder «Wild World». En plate gutta mener det ligger mer ansvar hos dem enn debutplata «Bad Blood».

– På et tidspunkt så gikk det opp for meg at noen av sangene våre er blitt ”soundtracket” til deler av livene til folk som hører på oss. Enten det er kjærlighetssorg eller gode minner, så har sangene våre fått en mening ut over det vi tiltenkte dem. Det er et stort ansvar, derfor håper vi folk setter pris på den nye plata, sier musikerne.

– Det blir ikke ”Bad Blood 2”. Bad Blood var ei plate om å vokse opp, mens dette er nok mer ei plate om å håndtere voksenlivet. Å håndtere verden rundt seg, og all jævelskapen som skjer i verden, sier han.

Stor bildeserie: Se blinkskuddene fra alle konsertene på Rakettnatt

Takker den lojale fansen

Da bandet skulle slippe første singelen fra det nye albumet, holdt det på å gå riktig galt da en radiostasjon la ut låten deres på YouTube ved et uhell.

– Den ble liggende der i 15 minutter før den ble tatt ned. Da hadde allerede flere av fansen vår rukket å få lastet den ned, men istedenfor å spre sangen lagde de en pakt om å ikke dele det videre, for å ikke ødelegge for oss. Vi er heldig som har sånne fans. Særlig i en tid hvor mentaliteten som råder handler om å få mest mulig ”likes” og følgere, noe de lett kunne fått ved å lekke låta, forteller musikerne.

Stor bildeserie: Disse var på Rakettnatt – ser du noen du kjenner?

Skal tibake

Til tross for kaldt vann har bandet falt pladask for Nord-Norge og spesielt Tromsø.

– Lufta her er så frisk og klar at man nesten blir rusa. Vi er jo vant med den grusomme London-lufta, sier Woody, før Farquarson fortsetter:

– Jeg har lovet kjæresten min å ta henne med på ferie en plass som er kjølig. Vi har hatt alt for mange varme ferier, så neste ferie må bli til Tromsø. Det hadde vært perfekt å komme i januar, sånn at vi kan få med oss nordlyset, hvaler og isbjørner. Kanskje en isbjørn som rir på en hval under nordlyset? Det må jo ha skjedd på en eller annen gang!

VIL TILBAKE: Frotnmann i Bastille, Dan Smith, under Rakettnatt lørdag. Foto: Trond Tomassen Foto: Trond Tomassen