– Du blir plassert på en øde øy og får anledning til å høre på kun én eneste plate, før noen kommer og redder deg.– Jeg tar med meg Radioheads «In Rainbows» (2007).

– Jøss, det var et originalt valg. Hvorfor ikke «The Bends», «OK Computer» eller «Kid A», er jo nesten alltid en av disse folk trekker frem?– I utgangspunktet var det premisset om ei øde øy som gjorde det. Jeg er egentlig ikke sånn superfan av bandet, men på mange måter har jeg hatt den skiva med på ei øde øy, da holdt på å bygge om båten Vulkana i 2009. I et år bodde jeg om bord i et støvhelvete om bord i båten, ved ei kai i Sørreisa, og jeg hadde med meg masse håndverkere fra Litauen, som verken kunne norsk eller engelsk, og «In Rainbows» var det eneste jeg hørte på, og den ble sånn sett den eneste knaggen jeg hadde til resten til verden.

– Wow. Kun ei plate i et år. Høres ut som tortur for meg. Har du ei rar, seksuell legning?– Haha! nei nei, men det var helt perfekt. Den hadde bare noen udefinerbare stemninger som passet perfekt inn i galskapen der og da.

– Det holder, det! Det oppsiktsvekkende med skiva var jo at den først kom ut kun elektronisk, der man selv bestemte hva eller om man ville donere penger til bandet. Er dette en forretningsmodell du kunne tenkt deg å innføre på RakettNatt?– Ehhh… nei, det har jeg ikke noen tro på. Det senker dessuten verdien på hele produktet å si at det er gratis. Men de var i en posisjon at hadde råd å gjøre det, tror bare de var pissed på bransjen.

– Og bransjen ble rettmessig pissed på dem, og sluttet jo med dette tullet ganske fort. Har du sett dem live?– Nei, men jeg skal se dem om ei uke, Lollapalooza i Berlin, så det blir kult. Man oppsøker jo som regel ikke så mange festivaler på fritiden når man selv jobber med det, men her var så bra lineup, og det er i Berlin

– Ser den! Så du skal ikke booke Radiohead til neste års rakettNatt? Skal jeg rydde forsida på papiravisa?– Hehe. Nei, de er nok både for dyr og altfor svær. Det ville på en måte tatt alt av ressurser i den lille organisasjonen vi er, og det hadde neppe vært lurt.

– Betryggende at dere tenker slik. Hva var din siste konsert, som du betalte deg inn på med egne penger?– Det var faktisk Tomorrowland, en festival i Belgia. Jeg prøver likevel uansett å betale, med mindre jeg blir invitert. Jeg har råd til å betale de kronene det koster å komme inn. Når man betaler, har man dessuten heller ingen forpliktelser.

– Amen! Hvis du selv kunne bestemt at du hadde skrevet en låt, hva hadde du da landet på?– Led Zeppelins «No Quarter»

– Oi, den er jo et lite kunstverk i seg selv, ofte gjort i halvtimes lange versjoner live.– Ja, den låten som dro meg inn og ga meg retningen som egentlig har skapt hele mitt virke. Jeg hadde aldri sånn musikk, og noe så sterkt, i hele mitt liv. De låt som ei blanding av Uriah Heep, Purple, og Zoo og Unit Five! Det traff meg som en ensnørs jarstein!

– Hahaha! Led Zoo-pelim! Ja, jeg tipper Zoo var driviktige for dem. Men Robert Plant har spilt her i byen tre ganger før. Er jo bare å ringe ham, og be ham komme å synge din låt!– Det kan jeg gjøre! Jeg tror han er en skikkelig kul, musikkelskende fyr.

– Det er han. Du får med deg én ting til på øya. Hva velger du å pakke i snippsekken?– En sauna! Så kan man dyppe seg i vannet når man blir for varm. Nei, forresten! Jeg tar heller et badekar! Så jeg kan bade enda mer, også når jeg er på land!

– Haha! Blir jo rene, skjære Waterworld der ute i havgapet!

RADIOHEAD: «In Rainbows» (2007)