Et deilig knyttneveslag

THE BLIND SHAKE «Celebrate Your Worth» (Goner Records)
THE BLIND SHAKE: «Lytt på den, kjøp vinylen, gå ut i gatene og rop «Det er artig med rock!» og bli glad!», skriver vår lettere fjetrede anmelder. 

THE BLIND SHAKE: «Lytt på den, kjøp vinylen, gå ut i gatene og rop «Det er artig med rock!» og bli glad!», skriver vår lettere fjetrede anmelder. 

Åh, for et deilig knyttneveslag av ei skive. Den eksplosive trioen fra Minneapolis har servert noen raffe skiver de siste årene, og de bare spisser formen ytterligere. Minneapolis har gitt den såkalte alternative rocken solid tilførsel gjennom flere tiår, helt fra The Trashmen og The Litter skremte livskiten av folk på sekstitallet, via åttitallsikonene The Replacements og Hüsker Dü, Soul Asylum (som er lett å glemme av at var et knallbra band før de ble helt forferdelige) og det flotte lurvelevenet fra Babes in Toyland.

The Blind Shake spiller en avart av rock jeg først og fremst forbinder med Texas (med ei historisk sentrallinje fra 13th Floor Elevators til The Black Angels), der pyschedelia og surf kvernes sammen med monotone riff og akkurat passe doser tiltalende støy. Og bak alt bråket, sterke melodier og teft for det smittende og avhengighetsdannende.

Jeg elsker at det finnes band som dette. Som umulig kan leve av det de bedriver musikalsk, men som bare digger å lage og spille rock de selv ville gått i sjappa og kjøpt.

Trioen frontes av brødrene Jim og Mike Blaha, og vokalisten høres ut som ei superb blanding av Eddie Spaghetti fra Supersuckers og Stiv Bators fra Dead Boys. What’s not to love? Ingenting, selvsagt. Tommelen opp for produsent Chris Woodhouse (The Oh Sees, Ty Segall, Dipers, Fuzz m.m.), som i tillegg gir dem mer bunn og punch enn de litt spinkle forgjengerne. Sjekk for øvriog også ut den glitrende 2014-utgivelsen «Breakfast of Failures» i samme slengen.

At skiva kommer ut på Memphis-labelen Goner Records (de ga også ut ovennevnte plate), drevet av folkene bak The Oblivians, gjør det ikke mindre raft. Lytt på den, kjøp vinylen, gå ut i gatene og rop «Det er artig med rock!» og bli glad.