Fredag kveld besøkte Nilsen og Adrian Kulturhuset i Tromsø med juleversjonen av den populære Queen-hyllesten «The Show Must Go On». I den anledning var Nilsen tidligere i høst ute og etterlyste barn til å kore med på noen sanger under konserten. Blant de heldige utvalgte var Erle (9), Mathea (9) og Tiril (8).

– Mamma hadde meldt meg på uten å si ifra, men jeg hadde kjempelyst å være med. Så fikk jeg med Erle og Tiril, forteller Mathea som går på Reinen skole sammen med Erle, mens Tiril går på Steinerskolen.

– Det er ingen av oss som synger i kor til vanlig, men vi pleier å sette på musikk å synge med i bilen og hjemme.

Kjente ikke til Åge og Benedicte

Jentene er kanskje litt for unge til å sette ordentlig pris på artistene de delte scene med, men foreldrene synes selvsagt det var stas.

– Pappa var forelsket i hun Benedicte når han var liten, avslører Mathea lattermildt.

Siste gang i Tromsø

«The Show Must Go On» har etter jul spilt på landets scener i forskjellige utgaver i ti år. Der settes det også strek. Åge Sten Nilsen og kompani jobber nå med en jubileumsversjon av forestillingen som får premiere i Tønsberg 17. juni til neste år og som skal spilles der over sommeren, før det blir landsdekkende turne med allerede 60 annonserte stopp. Det ligger derimot an til at fredagens konsert var det siste Tromsø får se til forestillingen.

– Vi har forsøkt å få det til i Tromsø, men det er fullbooket, så dette blir nok siste gang vi er på besøk her med forestillingen. Når vi har spilt den nye forestillingen ferdig neste år, så er det på tide at jeg fokuserer på egen musikk og innspillinger. Det blir et utrolig kult show med Queen-låter vi ennå ikke har spilt over de siste ti årene, og jeg liker å tenke at vi gir oss på topp, sier Nilsen.

GLEDET SEG: Aurora (9), Emilie (9), Lilje (9) og Kristin (9) fra Prestvannet skole gledet seg til å kore på storscenen på Kulturhuset. Foto: Rikke Lange
PAKKET OPP BENEDICTE: Barna fikk æren av å pakke opp Benedicte Adrian og synge sammen med både henne og Åge Sten Nilsen. Foto: Rikke Lange
Sang QUEEN: En av låtene barna fikk kore på er også Queens eneste julelåt, «Thank God It’s Christmas». Foto: Rikke Lange